Κοσμος

Η Τέιλορ Σουίφτ ζήτησε από τα εκατομμύρια ακολούθων της να ψηφίσουν την Σούπερ Τρίτη

Η megastar ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε κάποιον υποψήφιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέιλορ Σουίφτ: Πρωταγωνίστρια σε μία ακόμη θεωρία συνωμοσίας
© SARAH YENESEL/ EPA

Τέιλορ Σουίφτ: Ζητά από τους Αμερικανούς να ψηφίσουν την Σούπερ Τρίτη

Η Tέιλορ Σουίφτ ενθάρρυνε την Τρίτη τα εκατομμύρια των θαυμαστών στο Ιnstagram της να ψηφίσουν στις προκριματικές εκλογές της Σούπερ Τρίτη σε όλες τις ΗΠΑ, αλλά δεν υποστήριξε κάποιον συγκεκριμένο υποψήφιο.

Η 14 φορές βραβευμένη με Grammy, της οποίας η συνεχιζόμενη περιοδεία «Eras» είναι η πιο κερδοφόρα περιοδεία στον κόσμο με πωλήσεις εισιτηρίων που ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, είπε στους 282 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram να ψηφίσουν την Τρίτη.

«Ήθελα να σας υπενθυμίσω να ψηφίσετε τους ανθρώπους που σας αντιπροσωπεύουν», έγραψε στα Instagram Stories, με λευκό κείμενο σε μαύρο φόντο.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των αυτοπροσδιοριζόμενων φανατικών θαυμαστών της Τέιλορ Σουίφτ είναι λευκοί και λίγο πάνω από τους μισούς είναι γυναίκες και Δημοκρατικοί, σύμφωνα με έρευνα του Μαρτίου 2023 της Morning Consult. Το 45% των συμμετεχόντων στην έρευνα προσδιορίστηκαν ως millennials.

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στην εκπομπή «Late Night with Seth Meyers» του NBC την περασμένη εβδομάδα, ο Μπάιντεν αστειεύτηκε με τον οικοδεσπότη σχετικά με τις θεωρίες συνωμοσίας ότι «συνεργάζονται».

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο ιδρυτής του Turning Point USA και σύμμαχος του Τραμπ, Τσάρλι Κερκ, προειδοποίησε ότι η Σουίφτ «θα βγει στις προεδρικές εκλογές και θα κινητοποιήσει τους οπαδούς της», προσθέτοντας ότι «το μόνο που θέλουν οι Swifties (ακόλουθοι της τραγουδίστριας) είναι γρήγορες αμβλώσεις». Ο οικοδεσπότης του Fox News και φίλος του Τραμπ, Τζέσι Γουότερς, δήλωσε ότι η Σουίφτ είναι μέρος μιας «ψυχολογική επιχείρηση του Πενταγώνου» και «βιτρίνα για μια κρυφή πολιτική ατζέντα».

Τραμπ εναντίον Σουίφτ

Μέχρι το 2018, η ποπ τραγουδίστρια απέφευγε συστηματικά να τοποθετηθεί για τα πολιτικά ζητήματα και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν ότι υποστήριζε σιωπηρά τον Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, η Σουίφτ, η οποία είναι 47 χρόνια νεότερη από τον πρόεδρο, υποστήριξε την εκστρατεία του το 2020. Νωρίτερα το ίδιο έτος, ένα viral κλιπ από το ντοκιμαντέρ του Netflix «Miss Americana» έδειξε την αποφασιστικότητά της να μιλήσει κατά του Ντόναλντ Τραμπ παρά τις ανησυχίες των γονιών της για την ασφάλειά της.

Σε ένα πρόσφατο email στο «Rolling Stone», ο σύμβουλος της εκστρατείας του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, αντέκρουσε την προοπτική μιας υποστήριξης της Σουίφτ στον Μπάιντεν. «Ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να βασίζεται στην Τέιλορ Σουίφτ για να τον σώσει, αλλά οι ψηφοφόροι βλέπουν αυτά τα ουρανοκατέβατα ποσοστά πληθωρισμού και λένε: 'Ποτέ ξανά'».

Ο πρώην πρόεδρος έχει ήδη αφήσει δημόσια αιχμές κατά της Σουίφτ εξαιτίας της υποστήριξής της σε δύο Δημοκρατικούς του Τενεσί στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018. «Μου αρέσει η μουσική της Τέιλορ περίπου 25% λιγότερο τώρα», δήλωνε ο Τραμπ τότε. Η Σουίφτ κατηγόρησε τον Τραμπ κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2020, ότι προσπαθεί να «εξαπατήσει κατάφωρα και να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων Αμερικανών».

Η παρουσιάστρια του Fox News Τζανίν Πίρο - η οποία έχει ενεργήσει ως άτυπη πολιτική σύμβουλος του Τραμπ, μεταξύ άλλων και κατά τη διάρκεια της προεδρίας του - προειδοποίησε την Σουίφτ: «Μην ανακατεύεσαι. Μην ανακατεύεσαι στην πολιτική».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ