- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία: Δάχτυλος της Μόσχας πίσω από την «υστερία» με τους κοριούς
Οι απόπειρες αποσταθεροποίησης της χώρας λόγω Ουκρανίας σύμφωνα με Γάλλο υπουργό
Γαλλία: Η Μόσχα πίσω από την υστερία με τους κοριούς λέει Γάλλος υπουργός - Ποιο είναι το κίνητρο πίσω από την απόπειρα αυτή
Η ψύχωση με τους κοριούς στα κρεβάτια, που είχε καταλάβει το περασμένο φθινόπωρο τη Γαλλία, είχε «μεγεθυνθεί τεχνητά» από τη Ρωσία, υποστήριξε σήμερα ο γάλλος υπουργός αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Ζαν-Νοέλ Μπαρό.
Ερωτηθείς από το κανάλι TF1 για τις απόπειρες αποσταθεροποίησης που φέρεται να πραγματοποιεί η Ρωσία στη Γαλλία, ο υπουργός επανήλθε σ' αυτή την υπόθεση που είχε κάνει το γύρο του κόσμου.
«Η πολεμική με τους κοριούς στα κρεβάτια (...) είχε μεγεθυνθεί τεχνητά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από λογαριασμούς οι οποίοι αποδείχθηκε πως είναι ρωσικής έμπνευσης ή προέλευσης, και μάλιστα είχε δημιουργηθεί μια ψευδής σχέση ανάμεσα στην έλευση ουκρανών προσφύγων και στη διάδοση των κοριών», δήλωσε. Αυτή «μεγεθύνθηκε σε μεγάλη έκταση από λογαριασμούς που συνδέονται με το Κρεμλίνο».
Γιατί ο γάλλος υπουργός κάνει λόγο για προσπάθεια αποσταθεροποίησης από τη Ρωσία
Ερασιτεχνικές φωτογραφίες και βίντεο που επισήμαιναν την παρουσία αυτών των εντόμων, τα οποία τρέφονται με ανθρώπινο αίμα και υποτίθεται ότι είχαν εξαφανισθεί από την καθημερινή ζωή από το χρόνια του 1950, είχαν κατακλύσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η επιστροφή αυτών των επιβλαβών εντόμων είχε πάρει διαστάσεις κρατικής υπόθεσης, μερικούς μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
Επτά σχολικά ιδρύματα και τάξεις είχαν κλείσει, όμως οι περιπτώσεις που είχαν επισημανθεί, άλλη σε κάθισμα κινηματογράφου, άλλη σε κάθισμα τρένου, δεν είχαν αποδειχθεί όλες.
Σύμφωνα με τον Ζαν-Νοέλ Μπαρό, οι επιχειρήσεις κυβερνοεπιθέσεων και παραπληροφόρησης της Ρωσίας «άρχισαν να εντείνονται εδώ και δύο χρόνια, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία».
«Το γνωρίζουμε επειδή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δημιούργησε το 2021 μια υπηρεσία με την ονομασία Viginum, η αποστολή της οποίας είναι να εντοπίζει αυτούς τους ελιγμούς που έχουν στόχο να αποσταθεροποιηθεί η κοινή γνώμη στη Γαλλία και να εξασθενήσει η δημόσια υποστήριξη προς την Ουκρανία», υπενθύμισε.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα της συμμαχίας του έπειτα από 16 χρόνια
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότησή της
Παράλληλα, ένα διαφορετικό μοντέλο πατρότητας φαίνεται να αναδύεται στα social media
Από κινητά μέχρι τρακτέρ
Από τη σύγκρουση υπέστη βαριά τραύματα και έπεσε σε κώμα
Μπορεί η Αμερική να καθαιρέσει τον Τραμπ; Και αν ναι, θέλει;
Το διπλωματικό σκηνικό γίνεται εκ νέου θολό
Ορισμένοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για περισσότερες από 12 ώρες
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η ταπείνωση από τον Ομπάμα το 2011 τον έστρεψε στην πολιτική
Σε μια περίοδο που οι λεγόμενες «prediction markets» κερδίζουν συνεχώς έδαφος
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, κατέρρευσε», αναφέρει χαρακτηριστικά
Μπαράζ 660 πυραύλων και drones έπληξε υποδομές στο Ντνίπρο
Ο Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε την ετοιμότητα του ναυτικού για ναρκαλιεία και επιτήρηση
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευρύνει τις μεθόδους εκτέλεσης των μελλοθάνατων, επαναφέροντας πρακτικές που είχαν καταργηθεί
Παραδέχτηκε πως είχε εντοπιστεί ο ύποπτος λογαριασμός της 18χρονης μήνες πριν τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά φερόμενων διακινητών ναρκωτικών εν μέσω αντιδράσεων
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.