- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η μικρότερη κόρη της Μπριζίτ Μακρόν έμαθε για τη σχέση με τον 17χρονο - τότε - Εμανουέλ στα 10 της χρόνια
«Με πλήγωσε αυτή η απαγορευμένη σχέση, τώρα έχω έναν αγαπημένο πατριό», λέει η Τιφέν Οζιέρ
Μπριζίτ - Εμανουέλ Μακρόν: Η κόρη της για τη σχέση τους και τα επικριτικά σχόλια
Η Τιφέν Οζιέρ ήταν μόλις 10 ετών όταν έμαθε ότι η καθηγήτρια μητέρα της, Μπριζίτ Τρονιέ, είχε παράνομη σχέση με τον 17χρονο τότε μαθητή της, Εμανουέλ Μακρόν. Όπως εξομολογήθηκε πρόσφατα στο Paris Match αυτή η σχέση την πλήγωσε.
Η δικηγόρος σήμερα Οζιέρ, που σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει το πρώτο μυθιστόρημά της, αναφέρει ότι έμαθε για τη σχέση της μητέρας της με τον Μακρόν μόλις στα 10 της. Τα άλλα δύο αδέλφια της ήταν μεγαλύτερα: 19 ετών ο Σεμπαστιέν και 17 η Λοράνς, που ήταν συμμαθήτρια του Μακρόν. Η Μπριζίτ ήταν ακόμη παντρεμένη, οπότε, κατά την κόρη της, τα τρία παιδιά της έπρεπε να αντέξουν τα σχόλια που γίνονταν για αυτή τη σχέση. «Έμαθα πολλά για την ανθρώπινη φύση. Πρέπει να επικεντρωθούμε στα ουσιώδη και να προχωράμε μπροστά χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη την κριτική», θυμάται η Τιφέν Οζιέρ.
Η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν, Τιφέν, για τη σχέση της μητέρας της με τον Εμανουέλ Μακρόν
Κρατά ως δεδομένο ότι ο παράνομος δεσμός της μητέρας της με τον ανήλικο μαθητή της γεννήθηκε σε μία μικρή, επαρχιακή πόλη της Γαλλίας, την Αμιένη, όπου όλα γίνονταν γνωστά τόσο γρήγορα, σε μία εποχή που δεν υπήρχαν τα social media. Όπως εξομολογείται η Τιφέν, «στάθηκα στο ύψος μου, απέκτησα ανοιχτό μυαλό και απέκτησα μεγάλη ανοχή».
Η κόρη της Μπριζίτ λέει τώρα: «έχω έναν αγαπημένο πατέρα και έναν αγαπημένο πατριό». Η Τιφέν αναφέρεται στον πατέρα της στον ενεστώτα και ας πέθανε το 2019 σε ηλικία 68 ετών. Μίλησε όμως και για τους ισχυρισμούς που κυκλοφορούσαν το 2021 στα κοινωνικά δίκτυα ότι η Μπριζίτ Μακρόν είχε γεννηθεί άντρας. «Ανησυχώ για το επίπεδο της κοινωνίας όταν ακούω αυτά που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με το ότι η μητέρα μου είναι άνδρας. Λέγεται με τόσο αυτοπεποίθηση, πώς μπορούμε να αντισταθούμε στην παραπληροφόρηση στα κοινωνικά δίκτυα;». Η Μπριζίτ Μακρόν κέρδισε πέρυσι υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον δημοσιογράφων που είχαν κυκλοφορήσει τις φήμες για το φύλο της.
Πώς περιγράφει σήμερα τον Εμανουέλ Μακρόν η Τιφέν Οζιέρ
Στη συνέντευξή της στο Paris Match η Τιφέν αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια και εξομολογήθηκε ότι έχει όμορφες αναμνήσεις από τα χρόνια της στην Αλσατία, όπου έμεινε έως τα 7 της χρόνια λόγω της δουλειάς του πατέρα της. Οι γονείς της της μετέδωσαν τη δουλειά ως αξία. «Πάντα τους έβλεπα να φεύγουν νωρίς και να επιστρέφουν αργά. Ήταν αφοσιωμένοι στις σπουδές των παιδιών τους». Μιλά όμως και για την οικογένεια της μετά την άφιξη του Μακρόν. Όπως λέει, αποκαλούσε τον Μακρόν «το UFO». Ήταν ένας άνθρωπος τρυφερός με την Μπριζίτ και προστατευτικός με την Τιφέν, την οποία συμβούλευε να κοιμάται νωρίς για να περάσει τις εξετάσεις για τη νομική σχολή. Παρά το ότι είναι η πιο αριστερή της οικογένειας, η Τιφέν αισθάνεται ότι δεν απέχει πολύ από τον Μακρόν και τις πολιτικές του. Μαζί του έχουν πολλά κοινά σημεία, από τη Μασσαλία έως τη λογοτεχνία.
Η Τιφέν καταλήγει ότι ο πατριός της, Εμανουέλ Μακρόν, είναι «πολύ ανθρωπιστής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.