Αντιδράσεις για τον CEO της Kellog's: «Ας φάνε δημητριακά για βραδινό»
Κορνφλεικς: Αντιδράσεις για την πρόταση του CEO της Kellog's για τους φτωχότερους
Ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού γίγαντα επεξεργασίας τροφίμων Kellogg's προκάλεσε αντιδράσεις αφού πρόσφατα πρότεινε οι οικογένειες με οικονομικά προβλήματα να τα βγάλουν πέρα τρώγοντας «δημητριακά για δείπνο».
Ο Γκάρι Πίλνικ μιλούσε ζωντανά στην εκπομπή «Squawk on the Street του CNBC» στις 21 Φεβρουαρίου, όταν έκανε τις επίμαχες παρατηρήσεις, τις οποίες ορισμένοι συνέκριναν με τη φράση «let them eat cake» που συχνά αποδίδεται χωρίς αποδείξεις στη Μαρία Αντουανέτα πριν από την εκτέλεσή της κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.
«Η κατηγορία των δημητριακών ήταν πάντα αρκετά προσιτή και τείνει να είναι μια καλή λύση όταν οι καταναλωτές βρίσκονται υπό πίεση», δήλωσε ο Πιλνικ εν μέσω μιας συζήτησης για τις υψηλές τιμές των τροφίμων. Όταν ο παρουσιαστής του CNBC ζήτησε διευκρινίσεις ο Πίλνικ απάντησε: «Στην πραγματικότητα, τα δημητριακά για δείπνο είναι κάτι που είναι μάλλον περισσότερο στη μόδα τώρα και θα περιμέναμε [αυτό] να συνεχιστεί, καθώς ορισμένοι καταναλωτές είναι υπό οικονομική πίεση».
Η Kellogg's διαφημίζει την καμπάνια της «δημητριακά για δείπνο» από το 2022 περίπου, όταν οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 9,9%, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά από το 1979, σύμφωνα με την υπηρεσία οικονομικών ερευνών του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ. Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Εργασίας δείχνουν ότι οι τιμές των δημητριακών έχουν κάνει άλμα 28% τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όπως ανέφεραν διάφορα μέσα ενημέρωσης.
Πηγή: Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Τα ίχνη του άνδρα χάθηκαν πριν από δύο εβδομάδες
Τι αναφέρει στο ντοκιμαντέρ του Netflix, Sean Combs: The Reckoning
«Πλήρη διαφάνεια» δηλώνει η υπεράσπιση εν μέσω έρευνας της ΕΕ
Η χώρα έχει σήμερα υπό τον έλεγχό της σχεδόν το 20% της ουκρανική επικράτειας
Το προφίλ του νέου επικεφαλής
Τι συνέβη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με το παιδί τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.