Κοσμος

Η Ντραγκέτα προσπάθησε να δηλητηριάσει ιερέα με χλωρίνη στην Θεία Kοινωνία

Αρκετοί ιερείς δέχονται απειλές από την μαφία στην Ιταλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Iταλία: Η μαφία προσπάθησε να δηλητηριάσει ιερέα
© Unsplash

Iταλία: Η μαφία προσπάθησε να δηλητηριάσει ιερέα με χλωρίνη στην θεία κοινωνία 

Ένας ιερέας στη νότια Ιταλία ετοιμαζόταν να δοκιμάσει την θεία κοινωνία, όταν συνειδητοποίησε ότι μύριζε χλωρίνη, σε μια κίνηση που πιστεύεται ότι σχετίζεται με απειλή της μαφίας.

Ο πατέρας Φελίτσε Παλαμάρα είχε μόλις καθαγιάσει το δισκοπότηρο κατά τη διάρκεια της βραδινής λειτουργίας το Σάββατο στην εκκλησία σε μια μικρή πόλη στην περιοχή της Καλαβρίας, και ετοιμαζόταν να δοκιμάσει. Η λειτουργία διακόπηκε αμέσως και οι εργαστηριακές εξετάσεις επιβεβαίωσαν αργότερα ότι το μείγμα περιείχε χλωρίνη, προκαλώντας έρευνα της αστυνομίας.

Ο Παλαμάρα, ο οποίος έχει συχνά μιλήσει κατά της Ντραγκέτα, της μαφιόζικης οργάνωσης που προέρχεται από την Καλαβρία, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι είχε λάβει αρκετές απειλές κατά της ζωής του κατά τη διάρκεια της θητείας του στην εκκλησία. Το αυτοκίνητό του έχει βανδαλιστεί δύο φορές τους τελευταίους μήνες.

Ο ιερέας, ο οποίος έχει πλέον αστυνομική συνοδεία, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η εκδίκησή μου ονομάζεται αγάπη, η ασπίδα μου συγχώρεση, η πανοπλία μου έλεος ... Δεν θα σταθώ στα εμπόδια, ούτε θα με τρομάξει το σκοτάδι».

Ο τοπικός επίσκοπος Ατίλιο Νόστρο, δήλωσε ότι η επισκοπή «βιώνει μια στιγμή πόνου λόγω πράξεων εκφοβισμού που δεν έχουν καμία σχέση με την κανονική χριστιανική ζωή». Πρόσθεσε: «Για το λόγο αυτό, απευθύνω εκ νέου έκκληση στις χριστιανικές κοινότητες να μην αποθαρρύνονται από αυτή τη γλώσσα της βίας. Δεν πρέπει να υποκύψουμε σε αυτή τη λογική, επιτρέποντας στους εαυτούς μας να μπουν στον πειρασμό της ανησυχίας και του θυμού».

Ο Παλαμάρα δεν είναι ο μόνος τοπικός ιερέας που έχει γίνει στόχος των φερόμενων απειλών της μαφίας. Ο πατέρας Φρανσέσκο Ποντορίερο της ενορίας San Basilio Magno, βρήκε μια νεκρή γάτα στο καπό του αυτοκινήτου του καθώς επέστρεφε από δείπνο πριν λίγο καιρό. 

Πηγή: Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ