Κοσμος

Pattie Boyd - George Harrison - Eric Clapton: Το ερωτικό «τρίγωνο» μέσα από άγνωστες επιστολές

Το άλλοτε μοντέλο ενέπνευσε το «Layla» του Clapton και το «Something» του Harrison

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Pattie Boyd: Αποκαλύπτει τις επιστολές του «ερωτικού τριγώνου» με τους Harrison καιClapton
© John Rodgers/Redferns/Getty Images/Ideal Image

Pattie Boyd: Δημοπραττεί τις επιστολές του «ερωτικού τριγώνου» με τους Harrison καιClapton

Το άλλοτε μοντέλο Pattie Boyd πουλάει τις επιστολές που αποκαλύπτουν το ερωτικό «τρίγωνο» με τον θρυλικό κιθαρίστα Eric Clapton και τον σταρ των Beatles George Harrison.

Η Boyd υπήρξε μούσα των δυο ανδρών στις δεκαετίες του 1960 και του 1970, εμπνέοντας το κλασικό τραγούδι «Something» του Harrison και τις επιτυχίες «Wonderful Tonight» και «Layla» του Clapton.

Η Boyd γνώρισε τους Beatles όταν έπαιξε στην ταινία τους «A Hard Day's Night» το 1964 και ένιωσε αμέσως μια σύνδεση με τον Harrison. «Ήταν αρκετά ντροπαλός, όπως κι εγώ. Νομίζω ότι γι' αυτό τα πηγαίναμε καλά», είπε σε συνέντευξή της που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του οίκου δημοπρασιών Christie's.

The Beatles - A Hard Day's Night

Ο Clapton ήταν συχνός επισκέπτης στο σπίτι του ζευγαριού στο Surrey αλλά, εν αγνοία του Harrison, έτρεφε αισθήματα για την Boyd. Το 1970, της έστειλε ένα γράμμα. «Γράφω αυτό το γράμμα, με κύριο σκοπό να εξακριβώσω τα συναισθήματά σου για ένα θέμα καλά γνωστό και στους δυο μας», άρχιζε.

«Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν αγαπάς ακόμα τον άντρα σου;« συνέχισε. «Όλες αυτές οι ερωτήσεις είναι θρασύτατες, το ξέρω, αλλά αν υπάρχει ακόμα συναίσθημα στην καρδιά σου για μένα... πρέπει να μου το πεις». Η Boyd πίστεψε αρχικά ότι το γράμμα ήταν από κάποιον θαυμαστή της και κατάλαβε την αλήθεια μόνο όταν ο Clapton της τηλεφώνησε αργότερα την ίδια μέρα.

«Πάρε με, είμαι δικός σου»

«Αγαπητή Layla», ξεκίνησε ο Clapton, χρησιμοποιώντας το παρατσούκλι του για την Boyd. «Γιατί διστάζεις, είμαι κακός εραστής, είμαι άσχημος, είμαι πολύ αδύναμος, ξέρεις γιατί;».

«Αν με θέλεις, πάρε με, είμαι δικός σου... αν δεν με θέλεις, σε παρακαλώ λύσε τα μάγια που με δένουν. Το να φυλακίζεις ένα άγριο ζώο είναι αμαρτία, το να το εξημερώνεις είναι θεϊκό. Η αγάπη μου είναι δική σου».

Αργότερα έγραψε το θρυλικό τραγούδι Layla για την Boyd.

«Ήταν τόσο όμορφο και τόσο μαγικό», θυμάται η Boyd. «Κολακεύτηκα τόσο πολύ, αλλά επίσης ανησυχούσα τόσο πολύ ότι ο George θα καταλάβαινε γιατί ο Eric είχε γράψει αυτό το τραγούδι».

Η Boyd αρχικά απέρριψε τις προτάσεις του Clapton, αλλά, αφού ο γάμος της με τον Harrison κλονίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο πρώτος την κάλεσε να τον ακολουθήσει σε περιοδεία. Το ειδύλλιό τους άνθισε και παντρεύτηκαν το 1979 - με την ευλογία του Harrison, ο οποίος άρχισε να αποκαλεί τον Clapton «γαμπρό» του. Τελικά, όμως, ο αλκοολισμός και η απιστία του Clapton υπονόμευσαν το γάμο και χώρισαν το 1989.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ