Κοσμος

Φόβος για επιδημία χολέρας σε κρουαζιερόπλοιο στον Μαυρίκιο με πάνω από 3.000 ανθρώπους

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές, τουλάχιστον 14 επιβάτες έχουν ύποπτα συμπτώματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φόβος για επιδημία χολέρας σε κρουαζιερόπλοιο στον Μαυρίκιο με πάνω από 3.000 ανθρώπους
© Unsplash

Μαυρίκιος: Κρουαζιερόπλοιο με 3.000 ανθρώπους έχει αποκλειστεί υπό τον φόβο χολέρας

Εγκλωβισμένοι στο κρουαζιερόπλοιο «Norwegian Dawn» παραμένουν 2.184 επιβάτες και 1026 μέλη του πληρώματος, ανοικτά του νησιού Μαυρίκιος στην Ανατολική Αφρική, καθώς οι λιμενικές αρχές δεν επιτρέπουν τον ελλιμενισμό του, λόγω ύποπτων κρουσμάτων χολέρας.

Το «Norwegian Dawn» κατέπλευσε χθες ανοικτά των ακτών του νησιού, αφού προηγουμένως οι αρχές στο γειτονικό Γαλλικό νησί Ρεϊνιόν δεν το άφησαν να δέσει στο λιμάνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές, τουλάχιστον 14 επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος φέρονται να πάσχουν από διάρροια και εμετούς και έχουν απομονωθεί στα δωμάτιά τους, καθώς εκφράζονται φόβοι για χολέρα.

Η πλειονότητα των 2.184 επιβατών επρόκειτο μάλιστα χθες να αναχωρήσουν αεροπορικώς από τον Μαυρίκιο για τις πατρίδες τους, ενώ την ίδια ώρα άλλοι 2.279 νέοι ταξιδιώτες είχαν προγραμματιστεί να επιβιβαστούν στο κρουαζιερόπλοιο στο Πορτ Λούις, ανακοίνωσε η λιμενική αρχή.

Το «Norwegian Dawn», που ναυπηγήθηκε στη Γερμανία το 2002, απέπλευσε από τη Νότια Αφρική στις 13 Φεβρουαρίου για το ταξίδι του μέσω Μαδαγασκάρης προς τα νησιά Ρεϊνιόν και Μαυρίκιο. Στη συνέχεια, το πλοίο θα πρέπει να επιστρέψει στη Νότια Αφρική με τους νέους επιβάτες.

Η χολέρα σαρώνει τη νότια Αφρική εδώ και μήνες , εκατοντάδες χιλιάδες μολύνσεις έχουν εντοπιστεί και περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει. Οι αρχές στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν υποψιάστηκαν ότι οι γαστρεντερικές ασθένειες στο πλοίο θα μπορούσαν να υποδεικνύουν κρούσματα χολέρας, ειδικά επειδή τα εντερικά προβλήματα είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ