Κοσμος

Συναγερμός στο Πλύμουθ: Βόμβα του Β’ Π.Π μεταφέρεται στη θάλασσα - Μήνυμα για εκκένωση της πόλης

Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εκκένωσης του Ηνωμένου Βασιλείου σε καιρό ειρήνης από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πλύμουθ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συναγερμός στο Πλύμουθ: Βόμβα του Β’ Π.Π μεταφέρεται στη θάλασσα - Μήνυμα για εκκένωση της πόλης
Φωτογραφία Αρχείου © EPA/STRINGER

Πλύμουθ: Συναγερμός για εκκένωση για βόμβα του  Β’ Π.Π - Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εκκένωσης του Ηνωμένου Βασιλείου σε καιρό ειρήνης από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Συναγερμός έκτακτης ανάγκης που εστάλη στους πολίτες στο Πλύμουθ του Ηνωμένου Βασσιλείου για βόμβα που δεν έχει εκραγεί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Μήνυμα εστάλη στα κινητά τηλέφωνα προειδοποιώντας τους κατοίκους που βρίσκονται κοντά να απομακρυνθούν καθώς ένας ύποπτος εκρηκτικός μηχανισμός του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μεταφέρεται για να διατεθεί στη θάλασσα.

Η αστυνομία του Ντέβον και της Κορνουάλης κλήθηκε το πρωί της Τρίτης στη λεωφόρο St Michael Avenue στην περιοχή Keyham του Πλίμουθ μετά την ανακάλυψη του αντικειμένου σε έναν κήπο, ανέφερε η PA Media.

Επί ποδός οι αρχές στο Πλύμουθ

Έκτοτε, έχει τεθεί σε εφαρμογή ένας κλοιός 300 μέτρων γύρω από την περιοχή - επηρεάζοντας 1.219 ιδιοκτησίες και περίπου 3.250 άτομα.

Την Παρασκευή, το δημοτικό συμβούλιο του Πλίμουθ ανακοίνωσε ότι η βόμβα θα μεταφερθεί με στρατιωτική φάλαγγα στον προβλήτα του Torpoint Ferry για να διατεθεί στη θάλασσα.

Οι άνθρωποι που ζουν σε απόσταση 300 μέτρων από τη διαδρομή που θα διανύσει η βόμβα ενημερώθηκαν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής για την πόλη τους.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής εστάλη συναγερμός σε κινητές συσκευές στην περιοχή, ο οποίος ανέφερε: "Σοβαρός συναγερμός. Εκδόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Πλίμουθ.

"Η βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στο Keyham θα μεταφερθεί σήμερα 23 Φεβρουαρίου 2024 στις 14:00 στο Torpoint Ferry slipway μέσω του Saltash Road.

"Κατά μήκος αυτής της διαδρομής θα ισχύσει περιορισμένος χρονικά κλοιός από τις 14:00 έως τις 17:00, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Παρακαλείστε να φύγετε και να μείνετε μακριά από την αποκλεισμένη περιοχή για αυτό το χρονικό διάστημα.

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ