Κοσμος

Βρέθηκε χελώνα-αλιγάτορας που το δάγκωμα μπορεί να σπάσει μέχρι και κόκκαλο

Ποιο είναι αυτό σπάνιο είδος ζώου που βρέθηκε στην Κάμπρια της Βρετανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρέθηκε χελώνα-αλιγάτορας που το δάγκωμα μπορεί να σπάσει μέχρι και κόκκαλο
Βρέθηκε χελώνα-αλιγάτορας που το δάγκωμα μπορεί να σπάσει μέχρι και κόκκαλο © Wild Side Vets

Χελώνα - Αλιγάτορας: Το ασυνήθιστο ζώο βρέθηκε στη Βρετανία - Ποιο είναι αυτό σπάνιο είδος ζώου που βρέθηκε στην Κάμπρια της Βρετανίας

Οι χελώνες-αλιγάτορες είναι ενδημικές σε ποτάμια και βάλτους της Φλόριντα και είναι αναγνωρίσιμες χάρη στο θωρακισμένο κέλυφός τους, το οποίο τους προσδίδει μια προϊστορική, δεινοσαυρική εμφάνιση.

Μετά από αρκετές θεάσεις του ερπετού του γλυκού νερού, το ανέσυρε από την άκρη του Urswick Tarn η τοπική δημοτική σύμβουλος Denise Chamberlain,στην Κάμπρια της Αγγλίας, η οποία έβαλε το ζώο σε ένα καλάθι αγορών και το πήγε σε κτηνίατρο. Και το όνομα αυτού, Φλάφυ

«Ολοι νόμισαν ότι είναι χελώνα αλλά δεν είναι»

«Είχε αρχίσει να φαίνεται αρκετά αξιολύπητο», δήλωσε στην εφημερίδα Westmorland Gazette. «Τηλεφώνησα σε διάφορες υπηρεσίες, οι οποίες δεν βοήθησαν καθόλου. Όλοι νόμιζαν ότι ήταν χελώνα - δεν είναι».

Η κ. Chamberlain ισχυρίστηκε ότι η χελώνα πετάχτηκε από έναν ιδιοκτήτη εξωτικού κατοικίδιου που «δεν ήταν πλέον σε θέση να τη φροντίσει».Προέτρεψε κάθε ιδιοκτήτη που βρίσκεται σε παρόμοια θέση να επικοινωνεί με υπηρεσίες όπως η RSPCA.

Τι είναι οι χελώνες-αλιγάτορες

Οι αλιγάτορες χελώνες είναι ένα χωροκατακτητικό είδος που μπορεί να δαγκώσει «εύκολα» τα οστά και «είναι γνωστό» ότι μπορεί να κόψει ανθρώπινα δάχτυλα, σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια Britannica.

Οι χελώνες είναι κυνηγοί που συνήθως τρέφονται με ψάρια, βατράχια, μικρά θηλαστικά, ακόμη και άλλες χελώνες. Μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα 100 εκατοστά και να ζυγίζουν έως και 90 κιλά.

Με πληροφορίες από Sky News, BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ