Κοσμος

«Στο κυνήγι» του Όλεγκ Ναβάλνι οι ρωσικές αρχές - Ανοίγουν νέα ποινική υπόθεση

Φοβάται για τη ζωή του ο Ilya Yashin, φυλακισμένο μέλος της ρωσικής αντιπολίτευσης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ναβάλνι: Στο «κυνήγι» του αδερφού οι ρωσικές αρχές
Ναβάλνι: Στο «κυνήγι» του αδερφού οι ρωσικές αρχές © EPA/ANGELO CARCONI

Ναβάλνι: Στο «κυνήγι» του αδερφού οι ρωσικές αρχές - Φοβάται για τη ζωή του ο Ilya Yashin, φυλακισμένο μέλος της ρωσικής αντιπολίτευσης 

Η Ρωσία ξεκίνησε μια νέα ποινική υπόθεση κατά του Όλεγκ Ναβάλνι, αδερφού του εκλιπόντος ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, μετέδωσε σήμερα το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Το TASS δεν αναφέρει βάσει ποιού άρθρου του Ποινικού Κώδικα άνοιξε η υπόθεση , αλλά αναφέρει ότι η αστυνομία αναζητεί τον Όλεγκ Ναβάλνι ο οποίος ήδη έχει συμπεριληφθεί στην λίστα των καταζητουμένων για άλλη υπόθεση.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz9mjylsr0ep)

Το 2014 ο Όλεγκ Ναβάλνι καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκιση για απάτη σε μια υπόθεση που οι επικριτές του Κρεμλίνου λένε ότι ήταν κατασκευασμένη και σχεδιασμένη για να ασκήσει πιέσεις στον αείμνηστο αδερφό του.

Ποιος είναι ο Ilya Yashin

Άλλο ένα φυλακισμένο μέλος της ρωσικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι φοβάται για τη ζωή του μετά το θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι.

Σε επιστολή του από τη φυλακή, το μέλος της αντιπολίτευσης Ilya Yashin έγραψε ότι έμαθε για τον θάνατο του Ναβάλνι μόλις τη Δευτέρα.

 Ilya Yashin
Φοβάται για τη ζωή του ο Ilya Yashin © EPA/MAXIM SHIPENKOV

«Είναι δύσκολο να μεταφέρω το σοκ μου», έγραψε ο Yashin, ο οποίος γνώριζε τον Ναβάλνι για περισσότερο από μια δεκαετία. «Είναι δύσκολο να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου. Ο πόνος και η φρίκη είναι αβάσταχτοι».

Ο Γιάσιν καταδικάστηκε σε οκταετή φυλάκιση για τη δημοσίευση εκθέσεων σχετικά με τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από τον ρωσικό στρατό στην Μπούχα το 2022. Είπε στον Guardian σε επιστολές του από τη φυλακή ότι πίστευε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε «τρελαθεί από την εξουσία».

Την Τρίτη, συνέκρινε τον θάνατο του Ναβάλνι με τον θάνατο του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποίος πυροβολήθηκε κοντά στα τείχη του Κρεμλίνου.

«Εξαφανίστηκε» για μικρό χρονικό διάστημα ο λογαριασμός της Ναβάλναγια στο Χ

Ο λογαριασμός της χήρας του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Γιούλια Ναβάλναγια στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ (πρώην Twitter) εμφανίσθηκε σήμερα για ένα σύντομο διάστημα μπλοκαρισμένος.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz9wbxlqguht)

«Ο λογαριασμός είναι σε αναστολή της λειτουργίας του», έγραφε μια ειδοποίηση στον λογαριασμό της. Ωστόσο, αργότερα έγινε γνωστό ότι αποκαταστάθηκε η πρόσβαση σε αυτόν. Πρώτη δημοσίευση στο λογαριασμό είναι η μητέρα του Ναβάλνι που ζητάει το πτώμα του γιου της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ