- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χάγη: 4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με πολίτες από την Ερυθραία
Σοκαριστική η βία, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης
Ολλανδία: 4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Χάγη μεταξύ ομάδων πολιτών από την Ερυθραία
Τουλάχιστον 4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν το πρωί της Κυριακής, κατά τη διάρκεια συμπλοκών στη Χάγη μεταξύ αντίπαλων ομάδων πολιτών από την Ερυθραία, οι οποίες πυρπόλησαν περιπολικά και πέταξαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου, έγινε γνωστό από την αστυνομία.
Υποστηρικτές ενάντια πολεμίων της κυβέρνησης της Ερυθραίας
Μονάδες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας έριξαν δακρυγόνα εναντίον των συμμετεχόντων στα επεισόδια, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές, ήταν ομάδες υποστηρικτών ή πολεμίων της κυβέρνησης της Ερυθραίας, που συμμετείχε σε μια συνάντηση στη Χάγη.
«Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, πέτρες, πυροτεχνήματα και άλλα αντικείμενα εκτοξεύτηκαν εναντίον των αστυνομικών και των πυροσβεστών. Ορισμένοι από τους ταραξίες είχαν μαζί τους όπλα για να χτυπήσουν το πλήθος», ανακοίνωσε η αστυνομία. Πυρπολήθηκαν δύο περιπολικά κι ένα τουριστικό λεωφορείο.
Κατά τη διάρκεια των ταραχών, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο χέρι, ένας άλλος στα δόντια και έναν τέταρτο τον χτύπησε ένα περιπολικό μέσα στη σύγχυση που επικρατούσε.
«Οι συνάδελφοί μας βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολύ έντονα και σοβαρά επεισόδια βίας», είπε η Μαριέλ φαν Φούλπεν, επικεφαλής της αστυνομίας.
«Σοκαριστική η βία ενάντια των αστυνομικών»
Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις και απηύθυνε έκκληση σε αυτόπτες μάρτυρες να προσέλθουν να καταθέσουν και σε όσους τυχόν τράβηξαν βίντεο από τα επεισόδια να τα προσκομίσουν στις αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
«Η βία που ασκήθηκε σε βάρος των αστυνομικών και του εξοπλισμού τους είναι σοκαριστική και απαράδεκτη», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Γιαν φαν Ζάνεν.
Ο ηγέτης της ακροδεξιάς, που τάσσεται κατά της μετανάστευσης, Χέερτ Βίλντερς, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες από τα επεισόδια με μια λεζάντα γραμμένη σε κεφαλαία γράμματα: «Συλλάβετε και απελάστε».
«Γιατί στους μισούς από τον κόσμο επιτρέπεται να έρθουν εδώ για να καταστρέψουν τη χώρα μας, να συγκρουστούν μεταξύ τους, να πετάξουν πέτρες εναντίον της αστυνομίας και να πυρπολήσουν περιπολικά;» έγραψε κατόπιν στο Χ.
«Θέλω να γίνω ο πρωθυπουργός που θα βάλει επιτέλους τάξη σε όλο αυτό», συμπλήρωσε ο Βίλντερς, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές του Νοεμβρίου, όμως δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού. Περίπου 25.000 υπήκοοι της Ερυθραίας ζουν στην Ολλανδία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναμένουν ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού μετά την επιχείρηση αναχαίτισης drone
12 επιλεγμένα άρθρα γνώμης κι explainers
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
«Όνειρο η παράδοση άνευ όρων» λέει ο Μασούντ Πεζεσκιάν
Οι επιχειρήσεις και το ενδεχόμενο ναρκοθέτησης του Ορμούζ
Πτήση επαναπατρισμού που ήταν προγραμματισμένη θα καθυστερήσει
Περισσότερα από 200 πλοία έχουν ρίξει άγκυρα κοντά στα στενά του Ορμούζ περιμένοντας τις εξελίξεις
Οι συγκρούσεις στο Ιράν, το κόστος ζωής και η αντίδραση από τους καταναλωτές
Πού και πώς συμβαίνουν οι θάνατοι
Ο Πέδρο Σάντσεθ και η στάση της αριστεράς στον πόλεμο του Ιράν
Το Ιράν απειλεί όσες ευρωπαϊκές χώρες συμμαχήσουν με ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Οι τοπικές αρχές και Eurojust ταυτοποίησαν 22 υπόπτους για επιθέσεις σε ευρωπαϊκές μεταφορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.