Κοσμος

Πρίγκιπας Χάρι: «Η ασθένεια του πατέρα μου μας φέρνει πιο κοντά»

Δήλωσε ότι είναι «ευγνώμων» που επισκέφτηκε τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρίγκιπας Χάρι: «Η ασθένεια του πατέρα μου μας φέρνει πιο κοντά»
© EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

Πρίγκιπας Χάρι: Η πρώτη δήλωση για τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο

Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως για την υγεία του βασιλιά και πατέρα του, από τότε που ο Κάρολος ανέβαλε όλα τα δημόσια καθήκοντα μετά τη διάγνωση με καρκίνο.

Ο δούκας του Σάσεξ μίλησε στο «Good Morning America» του ABC όπου αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο Λονδίνο χωρίς τη Μέγκαν και τα παιδιά τους, λιγότερο από 24 ώρες μετά την ανακοίνωση για το σοβαρό πρόβλημα υγείας του πατέρα του.

Συγκεκριμένα ο πρίγκιπας Χάρι δήλωσε ότι είναι «ευγνώμων» που επισκέφτηκε τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο και άφησε να εννοηθεί ότι η διάγνωση του καρκίνου μπορεί να «θεραπεύσει» τη ρήξη του με την οικογένειά του.

Ο Χάρι έχει αποξενωθεί από τον πατέρα και τον αδελφό του τα τρία τελευταία χρόνια και το 2023 εξέδωσε μια αυτοβιογραφία στην οποία επικρίνει τη βασιλική οικογένεια.

Χάρι: «Αγαπώ την οικογένειά μου»

Όταν ο παρουσιαστής του GMA, ρώτησε τον Χάρι πώς ήταν για εκείνον «συναισθηματικά» το σύντομο ταξίδι πίσω στο σπίτι του, ο Χάρι απάντησε:

«Εμ, κοίτα, αγαπώ την οικογένειά μου. Είμαι ευγνώμων για το γεγονός ότι μπόρεσα να μπω σε ένα αεροπλάνο και να πάω να δω τον πατέρα μου και να περάσω λίγο χρόνο μαζί του».

Ο παρουσιαστής, ο οποίος είναι ο γιος του αείμνηστου ηθοποιού του Σούπερμαν, Κρίστοφερ Ριβ, ο οποίος έμεινε παράλυτος το 1995, είπε: «Έχω καταλάβει στη ζωή μου ότι μια ασθένεια στην οικογένεια μπορεί να ενώσει τα μέλη της. Πιστεύεις ότι είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο σε αυτή την περίπτωση;».

Και τότε ο Χάρι απάντησε: «Απολύτως. Ναι, είμαι σίγουρος. Σε όλες αυτές τις οικογένειες το βλέπω σε καθημερινή βάση, και πάλι, τη δύναμη της οικογενειακής μονάδας να ενώνεται. Νομίζω ότι οποιαδήποτε ασθένεια φέρνει κοντά τις οικογένειες».

Βασιλιάς Κάρολος: Ελπίδες για «ανακωχή» στη βασιλική οικογένεια

Η υπερατλαντική εξόρμηση του δούκα του Σάσεξ είχε δημιουργήσει ελπίδες ότι η επιστροφή του στη Βρετανία θα χρησιμοποιηθεί για να επουλώσει τις πληγές με τον βασιλιά Κάρολο και μια ευκαιρία να προσεγγίσει τον αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ εν μέσω της συνεχιζόμενης διαμάχης τους.

Ο Χάρι έχει μιλήσει ελάχιστα με τον πατέρα του από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και αναφέρεται ότι δεν υπήρξε καμία επαφή όταν γιόρτασε τα 39α γενέθλιά του.

Ειδικοί δήλωσαν ότι ελπίζουν πως το ταξίδι του Χάρι στη Βρετανία είναι το «σημάδι μιας ανακωχής» και ότι τα «καλά νέα» για την επούλωση του ρήγματος στη βασιλική οικογένεια θα μπορούσαν να προέλθουν από τα «κακά νέα» για την υγεία του βασιλιά.


Τα υπερβολικά καλά λόγια του πρίγκιπα Χάρι στην πρώτη δήλωση μετά τη διάγνωση του πατέρα του με καρκίνο και την επίσκεψη αστραπή στο Λονδίνο για να τον δει, όπως είναι φυσικό έχουν προκαλέσει απορία και ενθουσιασμό ταυτόχρονα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ