Κοσμος

Πού ζει σήμερα η Αυστριακή που τη βίαζε ο πατέρας της 24 χρόνια και απέκτησε μαζί του επτά παιδιά

Ο 88χρονος σήμερα Φριτσλ αποφυλακίστηκε προ ημερών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυστρία: Που ζει σήμερα η γυναίκα που την βίαζε ο πατέρας της 24 χρόνια;
Στιγμιότυπο από την δίκη του 2008 © EPA/AUSTRIAN POLICE HANDOUT

Αυστρία: Πώς ζει σήμερα η γυναίκα που την βίαζε ο πατέρας της 25 χρόνια - Απέκτησε μαζί του επτά παιδιά 

Η κόρη του «τέρατος» της Αυστρίας Γιόζεφ Φριτσλ ζει μόλις μισή ώρα από το υπόγειο της κόλασης όπου ο πατέρας της την κρατούσε αιχμάλωτη και τη βίαζε χιλιάδες φορές σύμφωνα με την MailOnline.

Ο 88χρονος Φριτσλ o oποίος πρόσφατα αποφυλακίστηκε, κρατούσε την κόρη του αιχμάλωτη σε ένα μπουντρούμι κάτω από το σπίτι του για 24 χρόνια και έκανε με τη βία επτά παιδιά μαζί της, πριν η τρομακτική ιστορία τελειώσει το 2008.

Μετά τη δίκη η Ελισάβετ Φριτσλ και τα παιδιά πήραν νέες ταυτότητες - και παντρεύτηκε τον σωματοφύλακα που την προστάτευε μετά την αποκάλυψη των εγκλημάτων. Θεωρείται ότι εξακολουθούν να είναι μαζί.

Τώρα ζει σε μια διώροφη μονοκατοικία περίπου 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Αμστέτεν σε ένα μικρό χωριουδάκι - και επίσης σε μικρή απόσταση από το διαβόητο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Μάουτχάουζεν. 

Ένας γκρίζος ξύλινος φράχτης περιβάλλει το σπίτι και οι κάμερες ασφαλείας βρίσκονται στον εξωτερικό τοίχο και παρακολουθούν κάθε επισκέπτη στο σπίτι της 56χρονης σήμερα Ελισάβετ. Η οικογένεια λέγεται ότι εγκαταστάθηκε στο χωριό αφού ο μεγαλύτερος γιος του Φριτσλ, Χάραλντ μετακόμισε εκεί προ ετών. 

Ένας κάτοικος είπε: «Η γυναίκα και μερικά από τα μεγαλύτερα παιδιά ζουν ακόμα εδώ και κάθε τόσο τους βλέπουμε στο εστιατόριο και στις εκδηλώσεις του χωριού. Όλοι γνωρίζουν την ιστορία, αλλά κανείς δεν μιλάει για το παρελθόν - έχουν μια νέα ζωή και οι άνθρωποι το σέβονται αυτό».

Το χρονικό

Η υπόθεση Φριτσλ στην πόλη Αμστέτεν ήρθε στο φως της δημοσιότητας το 2008 και έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα χειρότερα εγκλήματα στην ιστορία της Αυστρίας.

Η κόρη του κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο πατέρας της την κρατούσε αιχμάλωτη επί 24 χρόνια σε κελάρι στο σπίτι της οικογένειας, κακοποιώντας την σεξουαλικά, με αποτέλεσμα να αποκτήσει επτά παιδιά. Τρία από τα παιδιά της τα μεγάλωσε η μητέρα της, την οποία είχε εξαπατήσει ο Γιόζεφ Φριτζλ, κάνοντάς την να πιστέψει πως τα άφησε στην πόρτα του σπιτιού τους η «αγνοούμενη» κόρη τους, η οποία, όπως ισχυρίστηκε ο Γιόζεφ, δεν ήταν σε θέση να τα φροντίσει. Τα υπόλοιπα τρία παιδιά της Ελίζαμπεθ τα μεγάλωσε εκείνη, ενώ παρέμενε αιχμάλωτη στο κελάρι.

Η σύζυγός του, Ρόζμαρι είχε υποβάλλει δήλωση εξαφάνισης, αλλά ο Φριτσλ παρέδωσε στην αστυνομία ένα γράμμα της Ελίζαμπεθ, στο οποίο ανέφερε ότι έμενε με έναν φίλο και δεν ήθελε να βρεθεί. Η υπόθεση Φριτσλ προέκυψε τον Απρίλιο του 2008, αφού η Ελίζαμπεθ είπε στην αστυνομία ότι κρατούνταν αιχμάλωτη επί 24 χρόνια, όταν της επετράπη να βγει από το κελί και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Την είχε ήδη κακοποιήσει σεξουαλικά από την ηλικία των 11 ετών. Τα εγκλήματά του ήρθαν στο φως μόνο όταν ένα από τα παιδιά που είχε μαζί της αρρώστησε σοβαρά. Αφού ο Φριτσλ την πήγε στο νοσοκομείο, η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στην Ελίζαμπεθ να εμφανιστεί.

Η Ελίζαμπεθ πήρε νέο όνομα μετά τη δίκη του Τζόζεφ, κατά την οποία θεσπίστηκαν αυστηροί νόμοι για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά της. Τώρα ζει με τα έξι επιζώντα παιδιά της σε ένα μικροσκοπικό χωριό στην ύπαιθρο της Αυστρίας, το οποίο επίσης δεν μπορεί να κατονομαστεί και αναφέρεται από τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης μόνο ως «Χωριό Χ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ