Κοσμος

Ένας μαφιόζος από πιο τους επικίνδυνους δραπέτες συνελήφθη σε ρομαντικό δείπνο στη Γαλλία

Ο Ραουντόνα συγκαταλέγεται στους 10 πιο καταζητούμενους φυγάδες της Europol

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαλλία: Ιταλός μαφιόζος που διέφευγε συνελήφθη σε ρομαντικό δείπνο
© Carabinieri

Γαλλία: Ιταλός μαφιόζος που είχε δραπετεύσει συνελήφθη σε ρομαντικό δείπνο

Ένα αφεντικό της ιταλικής μαφίας που δραπέτευσε πέρυσι από φυλακή υψίστης ασφαλείας χρησιμοποιώντας σεντόνια για να σκαρφαλώσει στους τοίχους συνελήφθη στη Γαλλία, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Μάρκο Ραντουάνο, το 40χρονο αφεντικό της μαφίας του Γκαργκάνο στη νότια ιταλική περιφέρεια της Απουλίας, συνελήφθη την Πέμπτη έξω από ένα πολυτελές εστιατόριο στη Μπαστιά της Κορσικής, όπου δειπνούσε με μια γυναίκα. Ο Ραουντόνα συγκαταλέγεται στους 10 πιο επικίνδυνους φυγάδες της Europol.

Συνελήφθη από την ίδια μονάδα καταπολέμησης της μαφίας που συνέλαβε τον Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ένα άλλο αφεντικό του εγκλήματος που πέρασε σχεδόν τρεις δεκαετίες ως φυγάς.

Συνελήφθη επίσης το δεξί του χέρι, ο Τζιανλουίτζι Τροϊάνο, ο οποίος δραπέτευσε από τον κατ' οίκον περιορισμό το 2021 αφού αποσύνδεσε το ηλεκτρονικό του βραχιόλι. Συνελήφθη την Πέμπτη στη Γρανάδα της Ισπανίας, ενώ παραλάμβανε ένα δέμα από ένα σημείο εξυπηρέτησης.

Η κοινή επιχείρηση διατάχθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Καταπολέμησης της Μαφίας του Μπάρι της Απουλίας και πραγματοποιήθηκε από τους Καραμπινιέρους της ROS και την επαρχιακή διοίκηση της Φότζια της Απουλίας. Στη σύλληψη συνεργάστηκαν επίσης η ισπανική Guardia Civil και η γαλλική Gendarmerie Nationale, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Καραμπινιέρι.

Η απόδραση του με σεντόνια από το παράθυρο της φυλακής πριν από ένα χρόνο καταγράφηκε από τις κάμερες παρακολούθησης του σωφρονιστικού ιδρύματος. Η απόδραση διήρκεσε 16 δευτερόλεπτα και διέφυγε με τα πόδια χωρίς να τον αντιληφθούν ή να τον καταδιώξουν οι φρουροί, γεγονός που οδήγησε σε εσωτερική έρευνα της φυλακής υψίστης ασφαλείας.

Ο Ραντουάνο εξέτιε ποινή κάθειρξης 24 ετών για διακίνηση ναρκωτικών όταν δραπέτευσε και καταδικάστηκε ερήμην σε ισόβια κάθειρξη μετά την απόδρασή του για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του μαφιόζου Ομάρ Τροτ σε μπαρ στη Βιέστη της Ιταλίας το 2017.

Πηγή: CNN

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ