Κοσμος

Σκάνδαλο στον Καναδά με διεθνείς παίκτες χόκεϊ - Κατηγορούνται για σεξουαλική επίθεση

Εναντίον μελών της εθνικής ομάδας νεανίδων το 2018

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καναδάς: Παίκτες χόκεϊ κατηγορούνται για σεξουαλική επίθεση
Καναδάς: Παίκτες χόκεϊ κατηγορούνται για σεξουαλική επίθεση © Unsplash

Καναδάς: Παίκτες χόκεϊ κατηγορούνται για σεξουαλική επίθεση - Εναντίον μελών της εθνικής ομάδας νεανίδων το 2018

Μετά τον Αλεξ Φόρμεντον, ακόμη τέσσερις παίκτες της Βορειοαμερικανικής Λίγκας Χόκεϊ επί Πάγου (NHL), κατηγορούνται από την καναδική αστυνομία στο πλαίσιο έρευνας για υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση, σε μέλη της εθνικής ομάδας νεανίδων το 2018, όπως αποκαλύπτουν τοπικά μέσα ενημέρωσης και δικηγόροι.

Το Γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επιβεβαίωσε μέσω των δικηγόρων τους, ότι οι Μαϊκλ ΜαΚλίοντ (New Jersey Devils), Κάρτερ Χαρτ (τερματοφύλακας των Philadelphia Flyers) και καλ Φουτ (New Jersey Devils), είναι μεταξύ των παικτών που κατηγορούνται. Ο τέταρτος παίκτης που αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι ο Ντίλον Νταμπ (Calgary Flames), του οποίου οι δικηγόροι δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν αμέσως με το AFP.

Την Κυριακή, οι δικηγόροι του Αλεξ Φόρμεντον, πρώην παίκτη της ομάδας της Οτάβας, ο οποίος τώρα αγωνίζεται στην Ελβετία, ανακοίνωσαν το κατηγορητήριο του πελάτη τους καθώς και «πολλών παικτών», χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες για τους άλλους αθλητές που κατηγορούνται.

Καναδάς: Οκτώ παίκτες κατηγορούνται συνολικά

Συνολικά, οκτώ παίκτες κατηγορούνται για σεξουαλική επίθεση σε μια συνάντηση από μια νεαρή γυναίκα. «Περισσότερο από πεντέμισι χρόνια μετά την αρχική καταγγελία στην αστυνομία, η Αστυνομική Υπηρεσία του Λονδίνου (σ.σ. στην επαρχία του Οντάριο) κατηγόρησε τον ΜακΛίοντ για σεξουαλική επίθεση», ανέφεραν οι δικηγόροι του, σε σχετικό δελτίο Τύπου.

«Ο κ. ΜακΛίοντd αρνείται οποιαδήποτε εγκληματική αδικοπραγία. Θα δηλώσει αθώος και θα υπερασπισθεί τον εαυτό του σθεναρά», πρόσθεσαν. Ο Κάρτερ Χαρτ κατηγορήθηκε επίσης για μια κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης, επιβεβαίωσαν οι δικηγόροι του, Μέγκαν Σάβαρντ και Ριάζ Σαγιάνι. «Είναι αθώος και θα δώσει πλήρη απάντηση σε αυτόν τον ψευδή ισχυρισμό στο δικαστήριο», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους. «Εχει ήδη αφεθεί ελεύθερος», είπε η δικηγόρος του Μέγκαν Σάβαρντ μέσω email στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Παράλληλα, ο Φουτ «έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση», δήλωσε η δικηγόρος του, Τζουλιάνα Γκρίνσπαν, προσθέτοντας: «Ο Καλ είναι αθώος για αυτήν την κατηγορία και θα υπερασπισθεί τον εαυτό του ενάντια σε αυτόν τον ισχυρισμό για να καθαρίσει το όνομά του».

Η αστυνομία έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου στις 5 Φεβρουαρίου για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Μάιο του 2022, η Καναδική Ομοσπονδία Χόκεϊ συγκλονίστηκε από αποκαλύψεις στον Τύπο που την κατηγόρησαν ότι ήθελε να κρύψει μια υποτιθέμενη υπόθεση ομαδικού βιασμού που αφορούσε παίκτες από την εθνική ομάδα νεανίδων του 2018. Οι ηγέτες του χόκεϊ στον Καναδά προσπάθησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση μπαίνοντας σε εμπιστευτικό διακανονισμό πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με το θύμα.

Λίγους μήνες αργότερα, η καναδική αστυνομία άνοιξε ξανά την έρευνά της. Στην συνέχεια, το φθινόπωρο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας παραιτήθηκε και η δημόσια χρηματοδότηση ανεστάλη για δέκα μήνες από την καναδική κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ