Κοσμος

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί στην Ιορδανία από drones

Ο Τζο Μπάιντεν κατηγορεί φιλοϊρανικές ομάδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί στην Ιορδανία από drones
Οι Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση ιρανικών drones σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο © ΕΡΑ / IRANIAN MINISTRY OF DEFENCE

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί στην Ιορδανία από drones - Ο Τζο Μπάιντεν κατηγορεί φιλοϊρανικές ομάδες

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Ιορδανία, ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον, με τον Τζο Μπάιντεν να προειδοποιεί με αντίποινα τους δράστες, μέλη φιλοϊρανικών ομάδων σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyqcaswntrjt)

«Τη χθεσινή νύχτα, τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν, σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά των δυνάμεών μας που σταθμεύουν στη βορειοανατολική Ιορδανία, κοντά στα σύνορα μες τη Συρία», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι η επίθεση «πραγματοποιήθηκε από ομάδα ριζοσπαστών φιλοϊρανών μαχητών που αναπτύσσουν δράση στη Συρία και το Ιράκ».

Είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώνονται στη Μέση Ανατολή μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα.

Ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού κάνει λόγο και για 25 τραυματίες. Ωστόσο, ο αριθμός των τραυματιών αυξάνεται καθώς 34 μέλη του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού εκτιμάται ότι μπορεί να φέρουν τραύματα στο κεφάλι, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Η Ιορδανία δηλώνει ότι η επίθεση δεν έγινε στο έδαφός της

Η επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες δεν έγινε στο έδαφος της Ιορδανίας αλλά στη Συρία, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ιορδανίας.

Ο Mουχάμαντ αλ Μπουμπαϊντίν δήλωσε στο ιορδανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο al Mamlaka ότι η επίθεση είχε στόχο την αμερικανική βάση Αλ-Τανφ στη Συρία.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι τρία μέλη του αμερικανικού στρατού σκοτώθηκαν και πολλά τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στη βορειοανατολική Ιορδανία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των μελών του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού που μπορεί να έχουν τραυματιστεί στην επίθεση σε βάση της βορειοανατολικής Ιορδανίας, με 34 μέλη του στρατού να τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση για πιθανούς εγκεφαλικούς τραυματισμούς. Μερικοί από τους τραυματίες μεταφέρονται με ασθενοφόρα από τη στρατιωτική βάση στην Ιορδανία, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το Πεντάγωνο δεν έχει ανακοινώσει ακόμη λεπτομέρειες για τους τύπους των τραυματισμών που υπέστησαν, αλλά ο εγκεφαλικός τραυματισμός είναι συνήθης μετά από μια μεγάλη έκρηξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ