- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Πολωνία ενέκρινε νομοσχέδιο για την ελεύθερη πρόσβαση στο «χάπι της επόμενης ημέρας»
Εναρμονίζεται και πάλι με τα ευρωπαϊκά στάνταρ η χώρα
Πολωνία: Νομοσχέδιο για την ελεύθερη πρόσβαση στο «χάπι της επόμενης μέρας» ενέκρινε η κυβέρνηση Τουσκ - Επανέρχεται στα ευρωπαϊκά πρότυπα η χώρα.
Η κυβέρνηση της Πολωνίας ενέκρινε νομοσχέδιο που ανοίγει τον δρόμο για την ελεύθερη πρόσβαση στο «χάπι της επόμενης μέρας», την οποία η προηγούμενη υπερσυντηρητική, λαϊκιστική κυβέρνηση είχε ριζικά περιορίσει, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ.
Πολωνία: Eλεύθερη πρόσβαση στο χάπι από την ηλικία των 15 ετών
«Η διαδικασία ολοκληρώθηκε, το νομοσχέδιο θα διαβιβαστεί στο κοινοβούλιο», δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ διευκρινίζοντας ότι το νομοσχέδιο προβλέπει πλήρως ελεύθερη πρόσβαση στην μέθοδο αυτή «από την ηλικία των 15 ετών» και εκφράζοντας την ελπίδα ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από το κοινοβούλιο και θα επικυρωθεί από τον πολωνό πρόεδρο.
Ο πολωνός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι το κόμμα του, η Πλατφόρμα των Πολιτών, είναι έτοιμη να υποβάλει στο κοινοβούλιο «εντός ωρών» νομοσχέδιο που θα νομιμοποιεί την άμβλωση μέχρι την 12η εβδομάδα της κύησης.
Πολωνία: Εναρμονίζεται και πάλι με τα ευρωπαϊκά στάνταρ
Η νέα κυβέρνηση της Πολωνίας έχει δεσμευθεί να ανατρέψει σειρά μέτρων της κυβέρνησης του Κόμματος του Δικαίου και της Δικαιοσύνης (PiS), ανάμεσά τους και την νομοθετική ρύθμιση που εγκαθίδρυσε στην χώρα ένα αυστηρό καθεστώς που ισοδυναμεί με σχεδόν κατάργηση του δικαιώματος στην άμβλωση, ώστε η Πολωνία να εναρμονισθεί και πάλι με τα ευρωπαϊκά στάνταρ.
Κατά την διάρκεια της οκταετούς του διακυβέρνησης, το PiS, με την υποστήριξη της πανίσχυρης καθολικής εκκλησίας της Πολωνίας, κατάργησε την κρατική χρηματοδότηση της εξωσωματικής γονιμοποίησης, ενώ απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου το 2020 πυροδότησε σχεδόν απαγόρευση της διακοπής της κύησης, που προκάλεσε μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.