Κοσμος

Υπόθεση Επστάιν: Δεν πιστεύω ότι αυτοκτόνησε, δηλώνει ο αδερφός του

Ζητάει πλήρη έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του στις φυλακές του Μανχάταν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπόθεση Επστάιν: Δεν πιστεύω ότι αυτοκτόνησε, δηλώνει ο αδερφός του
Ο Τζέφρι Επστάιν θα μπορούσε να είχε δολοφονηθεί στο κελί του, ισχυρίζεται ο αδερφός του © ΕΡΑ / US ATTORNEY NY

Ο αδερφός του Τζέφρι Έπσταϊν, Μαρκ, ζητά νέα έρευνα για τον θάνατό του, καθώς όπως αναφέρει «δεν πιστεύω ότι αυτοκτόνησε»

Ο μικρός αδερφός του Τζέφρι Επστάιν, Μαρκ δεν αποδέχεται την έκθεση του αμερικανικού  υπουργείου Δικαιοσύνης που βρήκε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που τον παρακολουθούσαν στο κελί του, ένοχους για αμέλεια και ανάρμοστη συμπεριφορά. Η έκθεση καταλήγει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο θάνατός του Επστάιν ήταν οτιδήποτε παρά αυτοκτονία.

Mark Epstein: Jeffrey's death wasn't 'much of an investigation' | On Balance

«Θα ήθελα μια πλήρη διερεύνηση του θανάτου του. Αν κοιτάξετε όλα τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της αυτοψίας, των φωτογραφιών του σώματός του και της έκθεσης του υπουργείου που είναι γεμάτη με ανακρίβειες, δεν θα καταλήξετε ποτέ στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για αυτοκτονία», δήλωσε.

Μαρκ Επστάιν: Κάποιος θα μπορούσε να τον είχε σκοτώσει στο κελί του

Ο Μαρκ Επστάιν πιστεύει πως θα μπορούσε να έχει μπει κάποιος στο κελί του και να τον σκότωσε, λέγοντας πως πληροφορήθηκε ότι το βράδυ του θανάτου του οι πόρτες των κελιών ήταν ξεκλείδωτες.

Η τελευταία φορά που μίλησε με τον Τζέφρι Επστάιν ήταν πριν από την επιστροφή του από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη, τον Ιούλιο του 2019, λίγο πριν συλληφθεί. Ισχυρίστηκε πως ο αδελφός του δεν είχε ιδέα ότι επρόκειτο να συλληφθεί. Ένα μήνα μετά βρέθηκε νεκρός στο κελί του, στις φυλακές του Μανχάταν, με αιτία θανάτου να έχει ανακοινωθεί πως ήταν η αυτοκτονία.

Όμως, οι κρατούμενοι που θα μπορούσαν να είχαν θέα στην πόρτα του κελιού του Έπσταϊν είπαν ότι δεν είδαν κανέναν να μπαίνει μέσα, σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Μια κάμερα που έδειχνε την πόρτα του κελιού του Έπσταϊν δεν δούλευε εκείνο το βράδυ.

Μέρες μετά τον θάνατο του Έπσταϊν, ο τότε γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Μπιλ Μπαρ, τόνισε ότι υπήρχαν «σοβαρές παρατυπίες σε αυτή την φυλακή που είναι βαθιά ανησυχητικές και απαιτούν διεξοδική έρευνα» και υποσχέθηκε να «φθάσει στο βάθος του τι συνέβη. Θα υπάρξει ευθύνη».

Ο Μαρκ Επστάιν ερευνήθηκε από το FBI και τον βρήκαν καθαρό

Ωστόσο, ο Μαρκ Επστάιν δεν είναι ικανοποιημένος και εξακολουθεί να πιστεύει στη θεωρία της δολοφονίας: «Το ερώτημα είναι ποιος τον σκότωσε;», αναρωτιέται.

Ένας πρώην καλλιτέχνης που έγινε μεσίτης ακινήτων, ο Μαρκ Επστάιν λέει ότι ερευνήθηκε από το FBI μετά τον θάνατο του αδελφού του. Η περιουσία του έχει περιγραφεί από τη Wall Street Journal ως «μυστηριώδης», αλλά είπε στην Guardian ότι δεν ήταν διαχειριστής της περιουσίας του αδελφού του ούτε δικαιούχος της διαθήκης του.

Ωστόσο, είχε συνδεθεί με τον αδερφό του οικονομικά μέσω μιας κοινής διαχείρισης 200 διαμερισμάτων στο Μανχάταν. Ωστόσο, στην ερώτηση: πώς έκανε την περιουσία του ο αδελφός του, ο Μαρκ λέει ότι δεν μπορεί να απαντήσει.

«Εκτός από το να αντιμετωπίζω απειλές κατά της ζωής μου, το FBI και την αστυνομία και να χρειάζομαι ασφάλεια για να κινηθώ, η ζωή μου είναι φυσιολογική», λέει. «Με έλεγξαν και κατάλαβαν ότι ήμουν καθαρός».

Πηγή: Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ