Κοσμος

Ένας άνδρας κάνει μήνυση σε 27 γυναίκες για τη σελίδα «Are We Dating the Same Guy» στο Facebook

Τι είναι και γιατί βοηθούν τις γυναίκες οι εν λόγω σελίδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σικάγο: Μήνυση σε 27 γυναίκες λόγω αρνητικών κριτικών
© Unsplash

Σικάγο: Άνδρας κάνει μήνυση σε 27 γυναίκες λόγω αρνητικών κριτικών σε σελίδα στο Facebook

Ένας άνδρας από το Σικάγο μηνύει δεκάδες γυναίκες για 75 εκατομμύρια δολάρια, αφού έγραψαν αρνητικές κριτικές σε μια σελίδα στο Facebook, ισχυριζόμενος ότι η φήμη του έχει πληγεί.

Μηνύει 27 γυναίκες για παραβίαση της ιδιωτικότητας 

Ο 32χρόνος άνδρας, δήλωσε ότι το όνομα και η φωτογραφία του κοινοποιήθηκαν στην ιδιωτική σελίδα «Are We Dating The Same Guy» στο Facebook, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε στη Βόρεια Περιφέρεια του Ιλινόις. Μηνύει 27 γυναίκες, λέγοντας ότι έχει υποστεί δυσφήμιση, doxxing και παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.

Στην αγωγή του ο Νικ Ντ' Αμπρόζιο δήλωσε ότι έγιναν ψευδείς και δυσφημιστικοί ισχυρισμοί σχετικά με τις εμπειρίες από τη γνωριμία τους μαζί του. Ισχυρίζεται ότι οι αναρτήσεις οδήγησαν σε «προσωπική ταπείνωση, ψυχική οδύνη και ταλαιπωρία, συναισθηματική δυσφορία, άγχος, αγωνία, απώλεια εισοδήματος».

Συζήτηση για την ύπαρξη της σελίδας στο Facebook

Το «Are We Dating the Same Guy», μια σειρά από σελίδες στο Facebook που απευθύνονται σε γυναίκες και αφορούν συγκεκριμένες πόλεις και τοποθεσίες, έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό. Όσοι υπερασπίζονται την ύπαρξη αυτών των ομάδων στο Faceebook λένε ότι είναι ένα μέρος για να ενημερώσουν άλλες γυναίκες για δυνητικά επικίνδυνους ή τοξικούς άνδρες την ώρα που άλλοι κάνουν λόγο «τόπους  αβάσιμου κουτσομπολιού και δολοφονίας χαρακτήρων».

Σύμφωνα με την Πάολα Σάντσεζ που ξεκίνησε την πρωτοβουλία στο arewedatingthesameguy.com, είναι μια «κοινότητα υποστήριξης της ασφάλειας με περισσότερες από 200 ομάδες που αριθμούν συνολικά πάνω από 3.500.000 γυναίκες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τις γυναίκες να περιηγηθούν στο σημερινό τοπίο των ραντεβού».

Η σελίδα μαρτυριών του ιστότοπου είναι γεμάτη με στιγμιότυπα από μηνύματα και αναρτήσεις μελών της ομάδας που φαίνεται να ευχαριστούν τους δημιουργούς. Σε αυτή τη σελίδα, το δίκτυο των ομάδων AWDTSG περιγράφεται ως πηγή για να κρατήσει τις γυναίκες  ασφαλείς, λέγοντας: «Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο μας έχουν πει ότι ένιωσαν πιο ασφαλείς, ότι γλίτωσαν από μια κακή κατάσταση, ότι απέφυγαν τον κίνδυνο ή ότι ήταν καλύτερα προετοιμασμένες όταν συνάντησαν κάποιον για πρώτη φορά χάρη στις κοινότητές μας».

Πηγή: USA Today

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ