Κοσμος

Η Paula Abdul κατηγορεί τον παραγωγό του «American Idol» για σεξουαλική επίθεση

Τι ισχυρίζεται στη μήνυσή της ενάντια στον Nigel Lythgoe

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Paula Abdul κατηγορεί τον παραγωγό του «American Idol» για σεξουαλική επίθεση Τι ισχυρίζεται στη μήνυσή της ενάντια στον Nigel Lythgoe
Η 61χρονη Paula Abdul μήνυσε τον παραγωγό του «American Idol», Nigel Lythgoe © ΕΡΑ / NINA PROMMER

Η Paula Abdul κατηγορεί τον παραγωγό του «American Idol» για σεξουαλική επίθεση. Τι ισχυρίζεται στη μήνυσή της ενάντια στον Nigel Lythgoe

Η Paula Abdul ισχυρίστηκε σε μήνυσή της την Παρασκευή ότι δέχτηκε δύο φορές σεξουαλική επίθεση από τον Nigel Lythgoe, τον εκτελεστικό παραγωγό των «American Idol» και «So You Think You Can Dance», σύμφωνα με το Variety.

Paula Abdul Sues 'American Idol' Producer Nigel Lythgoe for Sexual Assault

Η 61χρονη τραγουδίστρια, ηθοποιός, χορογράφος και τηλεπερσόνα έγινε διάσημη στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και έχτισε μια δεύτερη καριέρα ως κριτής διαγωνισμών ριάλιτι στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Στη μήνυση, ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια μιας από τις πρώτες σεζόν του «American Idol», ο Nigel Lythgoe της επιτέθηκε σεξουαλικά σε ένα ασανσέρ.

Ισχυρίζεται ότι την έσπρωξε σε έναν τοίχο, της έπιασε το στήθος και τα γεννητικά της όργανα και την φίλησε. Σύμφωνα με τη μήνυση, προσπάθησε να τον απωθήσει και μόλις άνοιξε η πόρτα, έτρεξε στο δωμάτιό της.

Μερικά χρόνια αργότερα, η Paula Abdul ήταν κριτής στο «So You Think You Can Dance». Ο Lythgoe την κάλεσε στο σπίτι του για δείπνο και εκείνη δέχτηκε, νομίζοντας ότι θα ήταν μια επαγγελματική συνάντηση. Ωστόσο, ο Lythgoe όρμησε πάνω της ενώ εκείνη καθόταν στον καναπέ του, προσπάθησε να τη φιλήσει και είπε ότι θα μπορούσαν να γίνουν ένα «ισχυρό δίδυμο». Για μία ακόμη φορά τον απώθησε και έφυγε από το σπίτι του.

Η Paula Abdul κατηγορεί τον παραγωγό του «American Idol» για σεξουαλική επίθεση Τι ισχυρίζεται στη μήνυσή της ενάντια στον Nigel Lythgoe
Ο Nigel Lythgoe, εκτελεστικός παραγωγός των «American Idol» και «So You Think You Can Dance» © ΕΡΑ / NINA PROMMER

Ο Nigel Lythgoe επιτέθηκε σεξουαλικά σε μία από τις βοηθούς της Paula Abdul

Η μήνυση κατηγορεί επίσης τον Lythgoe για λεκτική παρενόχληση και εκφοβισμό και ισχυρίζεται ότι η Abdul υπέστη διακρίσεις και αμείβονταν λιγότερο από τους άνδρες κριτές στο «American Idol». Η μήνυση ισχυρίζεται περαιτέρω ότι το ριάλιτι μονταρίστηκε με παραπλανητικό τρόπο ώστε να την κάνει να φαίνεται ανίκανη για το ρόλο του κριτή.

Επιπλέον, η Abdul ισχυρίζεται ότι είδε τον Lythgoe να επιτίθεται σεξουαλικά σε μια από τις βοηθούς της τον Απρίλιο του 2015, «κολλώντας» πάνω της και χαϊδεύοντάς την χωρίς συγκατάθεση.

«Για χρόνια, η Paula Abdul παρέμεινε σιωπηλή σχετικά με τις σεξουαλικές επιθέσεις και την παρενόχληση που βίωσε εξαιτίας του Lythgoe, επειδή φοβόταν να μιλήσει ενάντια σε έναν από τους πιο γνωστούς παραγωγούς τηλεοπτικών εκπομπών που θα μπορούσε εύκολα να γκρεμίσει την καριέρα της σε μια βιομηχανία που συνηθίζει να προστατεύει ισχυρούς άνδρες και να φιμώνει τους επιζώντες σεξουαλικής επίθεσης και παρενόχλησης», αναφέρει η μήνυση.

Η Abdul μήνυσε επίσης τις εταιρίες «19 Entertainment», «FremantleMedia North America», «American Idol Productions» και «Dance Nation Productions». Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες όχι μόνο απέτυχαν να λάβουν μέτρα ενάντια του Lythgoe, αλλά τον προστάτευσαν κιόλας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ