Κοσμος

Ο άλλοτε πανίσχυρος δικηγόρος και δήμαρχος Ρούντι Τζουλιάνι δηλώνει πτώχευση λόγω Τραμπ

Ηταν από τους βασικούς υποστηρικτές της θεωρίας ότι οι εκλογές του 2020 ήταν προϊόν νοθείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζουλιάνι: Δηλώνει χρεοκοπία λόγω Τραμπ
O Ρούντι Τζουλιάνι © EPA/JIM LO SCALZO

Τζουλιάνι: Δηλώνει χρεοκοπία λόγω Τραμπ

Ο στενός σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης την Πέμπτη, λίγες ημέρες αφότου οι ένορκοι αποφάσισαν ότι πρέπει να καταβάλει περισσότερα από 148 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση σε δύο πρώην εκλογικούς υπαλλήλους της Τζόρτζια, τους οποίους δυσφήμισε κατηγορώντας τους ψευδώς ότι βοήθησαν στη νοθεία των εκλογών του 2020.

Ο Τζουλιάνι, ο οποίος βοήθησε τον Ρεπουμπλικανό πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να προωθήσει τους ψευδείς ισχυρισμούς του για κλεμμένες εκλογές το 2020, κατέθεσε την αίτηση στο αμερικανικό πτωχευτικό δικαστήριο της νότιας περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

Στην αίτηση, ο Τζουλιάνι ανέφερε ότι είχε μεταξύ 100 και 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε υποχρεώσεις και 1 έως 10 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

Ο Τζουλιάνι δήλωσε ότι χρωστούσε 148 εκατομμύρια δολάρια στη Ρούμπι Φρίμαν και τη Γουάντρεα Μος, τις δύο πρώην εκλογικές υπάλληλους της Τζόρτζια.

Στην κατάθεση αναφερόταν επίσης ο γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν, ως πιστωτής, χωρίς να διευκρινίζεται το ποσό που του χρωστούσε ο Τζουλιάνι. Ο Χάντερ Μπάιντεν τον Σεπτέμβριο μήνυσε τον Τζουλιάνι για παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής σχετικά με δεδομένα που φέρεται να ελήφθησαν από τον φορητό του υπολογιστή.

Ο Τζουλιάνι ανέφερε μεταξύ των πιστωτών του την Υπηρεσία Εσωτερικών Προσόδων και το Τμήμα Φορολογίας και Οικονομικών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Πηγή: Reuters

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ