Κοσμος

Στο στόχαστρο της Ε.Ε τα sites ενηλίκων Xvideos, Pornhub and Stripchat

Οι ιστότοποι ενηλίκων που θα εμπίπτουν στη νομοθεσία θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν με μια σειρά αυστηρών μέτρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
E.E: Στο στόχαστρο τα sites ενηλίκων Xvideos, Pornhub and Stripchat
© Ethan Miller/Getty Images/Ideal Image

E.E: Στο στόχαστρο οι ιστότοποι Xvideos, Pornhub and Stripchat

Τρεις από τους μεγαλύτερους ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου στον κόσμο θα υποστούν νέους ρυθμιστικούς περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένων αυστηρότερων απαιτήσεων για την επαλήθευση της ηλικίας, αφού οι ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε αποφάσισαν ότι oι εν λόγω πλατφόρμες εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής ενός νόμου-ορόσημο.

Οι εταιρείες Xvideos, Pornhub και Stripchat θα υπόκεινται από τον Απρίλιο στις υποχρεώσεις των του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA), σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν τις προθέσεις της Κομισιόν. Ο νόμος αυτός ισχύει για πλατφόρμες με περισσότερους από 45 εκατ. χρήστες και μέχρι στιγμής έχει εφαρμοστεί σε τεχνολογικούς ομίλους όπως το Facebook, η Wikipedia και το TikTok.

Οι ιστότοποι ενηλίκων που θα εμπίπτουν στη νομοθεσία θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν με μια σειρά αυστηρών μέτρων, μεταξύ των οποίων θα αναγκαστούν να εφαρμόσουν συστήματα που θα μπορούν να επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια.

Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν νέες ευθύνες για την αφαίρεση παράνομου περιεχομένου, όπως μη συναινετικά βίντεο, και την υπαγωγή τους σε εξωτερικούς ελέγχους για να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες. 

Οι τρεις διαδικτυακές πλατφόρμες συγκαταλέγονται μεταξύ μερικών από τους πιο επισκέψιμους ιστότοπους παγκοσμίως. Μόνο το Xvideos έχει 160 εκατ. μηνιαίους επισκέπτες στο μπλοκ, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την ανάλυση των ρυθμιστικών αρχών, αριθμός που αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο των πολιτών της Ε.Ε.

Οι ιστοσελίδες αυτού του περιεχομένου έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολο να περιοριστούν, καθώς οι περισσότερες εξ΄αυτών, όπως το Pornhub και το Xvideos, ανήκουν σε λίγες «μυστικοπαθείς εταιρείες». 

Πηγή: Financial Times

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ