Κοσμος

H Εύα Καϊλή απαντά ένα χρόνο από τη σύλληψη για το Qatargate για το σπίτι στις Βρυξέλλες και τη βαλίτσα με τα χρήματα

Όσα λέει για τη Μαρί Αρενά, την πρόσκληση στη Μέτσολα για το Μουντιάλ και τον εισαγγελέα Μισέλ Κλαίζ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καϊλή: Απαντά για το σπίτι στις Βρυξέλλες και τη βαλίτσα με τα χρήματα
Καϊλή: Απαντά για το σπίτι στις Βρυξέλλες και τη βαλίτσα με τα χρήματα © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Καϊλή: Απαντά για το σπίτι στις Βρυξέλλες και τη βαλίτσα με τα χρήματα - Ένας χρόνος από τη σύλληψή της για το Qatargate

Απαντήσεις για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate, τη βαλίτσα με τα χρήματα του Αντόνιο Παντσέρι που βρέθηκαν στο σπίτι της, αλλά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την αγορά σπιτιού στις Βρυξέλλες δίνει μεταξύ άλλων η Εύα Καϊλή με ανακοίνωση των δικηγόρων της με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις που συγκλόνισαν την Ευρώπη.

Στο πρώτο μέρος της ανακοίνωσης τους οι δικηγόροι της κυρίας Καϊλή αναφέρονται σε επτά θέματα που αναδείχθηκαν από τη δικογραφία για το Qataragate υποστηρίζοντας οτι οι κατηγορίες σε βάρος της πελάτισσάς τους «καταρρέουν».

Η δήλωση των συνηγόρων της Εύας Καϊλή:

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή, Sven Marry, Christophe Marchand, Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Πέρασε ένας χρόνος από την ημέρα που η Εύα Καϊλή , ευρωβουλευτής , ενεπλάκη στην δίνη μίας πολιτικοδικαστικής περιπέτειας, που βαπτίστηκε από μέσα ενημέρωσης ως Qatargate. Μέσα σε αυτό το διάστημα κορυφαία μέσα ενημέρωσης ανέδειξαν μέσα από την δικογραφία τα εξής:

1) Το επίσημο πόρισμα της έρευνας των μυστικών υπηρεσιών του Βελγίου ενέπλεκε στην υπόθεση γνωστή Βελγίδα ευρωβουλευτή, στενή συνεργάτιδα του Παντσέρι.

2) Στην αρχική του κατάθεση στις αρχές ο Παντσέρι ανέφερε ως εμπλεκόμενη επίσης την ίδια Βελγίδα ευρωβουλευτή και , όπως προκύπτει από έγγραφο της δικογραφίας, κατόπιν πιέσεων και απειλών να διωχθούν η γυναίκα και η κόρη του, ο Παντσέρι ενέπλεξε την Εύα Καϊλή , «ξεχνώντας» την Βελγίδα ευρωβουλευτή.

3) Οι διάλογοι -στην οικία- του Παντσέρι με τον Τζιόρτζι, που κατέγραψε η αστυνομία, αποδεικνύουν ότι ο Παντσέρι αποθήκευε προσωρινά, μέχρι να τα παραλαμβάνει ο ίδιος ,μέρος των χρημάτων του και στην κατοικία, που διέμεναν η Καϊλή με τον Τζιόρτζι. Συμπερασματικά από τις νόμιμες ηχογραφήσεις αποδεικνύεται ότι τα χρήματα ανήκαν στον Παντσέρι. Ενισχυτικό αυτού του στοιχείου είναι ότι δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα της Εύας Καϊλή στα κατασχεθέντα χρήματα.

4) Από e-mail προκύπτει ότι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Προέδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τότε αντιπρόεδρος Εύα Καϊλή λάμβανε κατευθύνσεις και εφάρμοζε την επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με το Κατάρ και άλλες χώρες, στα πλαίσια της ευρωκοινοβουλευτικής διπλωματίας . Συνιστά σκόπιμη παραπληροφόρηση ότι η Εύα Καϊλή είχε προσωπική ατζέντα όσον αφορά το Κατάρ.

5) Παραιτήθηκε ο ανακριτής της υπόθεσης Μισέλ Κλαιζ, όταν ο Τύπος αποκάλυψε ότι ο γιος του με το γιο της άνω Βελγίδας ευρωβουλευτού έχουν κοινή εταιρεία, που εμπορεύεται κάνναβη.

6) Σκιές αμφιβολίας κατακλύζουν την αμεροληψία του ανακριτού Μισέλ Κλαιζ, όταν κάποιος αναλογιστεί τα όσα συνέβησαν στην ανάκριση επί των ημερών του ,με καθ υπόδειξη ομολογία του Παντσέρι ως μνημονεύεται ανωτέρω, απάνθρωπες συμπεριφορές , απομόνωση της Εύας Καϊλή.

7) Εφόσον ασκήθηκε δίωξη για σοβαρά αδικήματα για ποιο λόγο, δεν έγινε εγκαίρως έρευνα στο σπίτι της Βελγίδας ευρωβουλευτού, ούτε καν ανακρίθηκε εως σήμερα, παρότι υπόκειται στο Βελγικό δίκαιο και από τις τηλεφωνικές καταγραφές που διεξήγαγε η αστυνομία και τα μηνύματα του Παντσέρι προέκυψε η στενή συνεργασία τους; Υπάρχει καταιγίδα και άλλων στοιχείων που αποδεικνύουν την αθωότητα της Εύας Καϊλή, που δεν μπορούν να χωρέσουν σε ένα δελτίο τύπου.

Ενώ καταρρέει η κατηγορία σε βάρος της Εύας Καϊλή, τα ίδια κέντρα διαρρέουν σε εφημερίδες αστείες πληροφορίες, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουν να δολοφονήσουν ηθικά την Εύα Καϊλή.

Επ’ αυτών οι απαντήσεις μας είναι οι εξής :

α) Το σπίτι που αγοράσθηκε στις Βρυξέλλες αποκτήθηκε με διατραπεζικές χρηματικές καταβολές , προερχόμενες από δάνειο και τους μισθούς της Εύας Καϊλή και του πρώην συντρόφου της. Ολες οι άλλες ερμηνείες ειναι συκοφαντικές.

β) Οι ευρωβουλευτές δέχονται αιτήματα ανθρώπων για την επίλυση προβλημάτων, που άπτονται στην επαγγελματική τους δραστηριότητα , στο πλαίσιο αυτής της κοινότοπης πραγματικότητας που ονομάζεται πολιτική, προσπάθησε να βοηθήσει συμπολίτες της χωρίς ποτέ να λάβει ούτε 1 ευρώ, όπως έχει προκύψει από τον εξονυχιστικό έλεγχο των αρχών σε όλα τα περιουσιακά της στοιχεία.

γ) Ενώ βρισκόταν η Εύα Καϊλή στο Κατάρ, σε επίσημη αποστολή, έχοντας δίπλα της συνεργάτες της Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, η οργανωτική επιτροπή του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου προσκαλούσε διάφορες πολιτικές προσωπικότητες για να παραβρεθούν στην τελετή έναρξης και στους αγώνες , έτσι απευθύνθηκαν στην Εύα Καϊλή για να μεταφέρει σχετική πρόσκληση στην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ουδέποτε μπορούσε να διανοηθεί ότι στο μέλλον αυτό το περιστατικό θα ήταν… στοιχείο ενοχής της για ύποπτες σχέσεις με το Κατάρ. Εδώ η λογική σταματάει!».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ