Κοσμος

Μυστηριώδης λαθρεπιβάτης πέταξε από την Κοπεγχάγη στο Λος Άντζελες χωρίς διαβατήριο ή εισιτήριο

Είχε μαζί του ισραηλινή και ρωσική ταυτότητα - Τι ισχυρίζεται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπό κράτηση τέθηκε άνδρας που πέταξε από την Κοπεγχάγη στο Λος Άντζελες χωρίς διαβατήριο ή εισιτήριο - Αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργήματος.
46χρονος αποβιβάστηκε χωρίς εισιτήριο ή διαβατήριο στο Λος Άντζελες έχοντας ξεκινήσει από την Κοπεγχάγη © Unsplash+/Getty Images

Υπό κράτηση τέθηκε άνδρας που πέταξε από την Κοπεγχάγη στο Λος Άντζελες χωρίς διαβατήριο ή εισιτήριο - Αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργήματος.

Οι αμερικανικές αρχές απηύθυναν κατηγορίες σε άνδρα, ο οποίος αποβιβάστηκε χωρίς εισιτήριο ή διαβατήριο στο Λος Άντζελες έχοντας ξεκινήσει από την Κοπεγχάγη.

Ο 46χρονος Σεργκέι Οτσιγκάβα έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες στις 4 Νοεμβρίου, μέσω της πτήσης 931 της Scandinavian Airlines από την Κοπεγχάγη.

Είχε μαζί του ισραηλινή και ρωσική ταυτότητα, αλλά η υπηκοότητά του είναι προς το παρόν άγνωστη.

Οι αξιωματούχοι λένε μάλιστα ότι δεν προσπάθησε να κρυφτεί στο αεροπλάνο, αλλά αντίθετα συνομιλούσε με άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια του δωδεκάωρου ταξιδιού.

Ζήτησε επίσης δύο γεύματα ενώ οι αεροσυνοδοί σέρβιραν φαγητό στους επιβάτες και φέρεται να προσπάθησε να φάει σοκολάτα που ανήκε στο πλήρωμα.

Έχει δηλώσει αθώος και αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο μέσα στον Δεκέμβριο.

«Μπορεί να είχα αεροπορικό εισιτήριο, αλλά δεν είμαι σίγουρος»

Κατά την άφιξή του στο Λος Άντζελες στις 4 Νοεμβρίου, είπε αρχικά στους τελωνειακούς υπαλλήλους των ΗΠΑ ότι είχε αφήσει στο αεροπλάνο το διαβατήριό του, το οποίο δεν βρέθηκε ποτέ. Ωστόσο, δεν βρέθηκε και κάποια κράτηση για πτήση προς τις ΗΠΑ ή ότι είχε ζητήσει βίζα για την είσοδό του.

Στις αρχές έλεγε ότι «μπορεί να είχα αεροπορικό εισιτήριο, αλλά δεν είμαι σίγουρος», αναφέρει το BBC.

Πρόσθεσε ότι δεν θυμόταν πώς βρέθηκε στην πτήση της Scandinavian Airlines προς τις ΗΠΑ, εξηγώντας ότι δεν είχε κοιμηθεί για τρεις ημέρες, και δεν ήξερε πώς πέρασε από τον έλεγχο ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης.

Δεν είναι σαφές ούτε πώς βρέθηκε στη Δανία πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ. Ο ίδιος έλεγε ότι εργαζόταν «πριν από πολύ καιρό» ως οικονομολόγος στη Ρωσία.

Τα μέλη του πληρώματος δεν είχαν αντιληφθεί ότι πετούσαν με έναν επιπλέον επιβάτη μέχρι που επικοινώνησαν μαζί τους οι αρχές.

Προσπαθούσε να μιλήσει σε άλλους επιβάτες της πτήσης

Αεροσυνοδός δήλωσε στις αρχές ότι ο άνδρας «προσπαθούσε να μιλήσει σε άλλους επιβάτες της πτήσης, αλλά οι περισσότεροι τον αγνοούσαν».

Ο Οτσιγκάβα παραμένει υπό ομοσπονδιακή κράτηση και αναμένεται να δικαστεί στις 26 Δεκεμβρίου.

Θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και πέντε χρόνια φυλάκιση εάν καταδικαστεί ως λαθρεπιβάτης σε αεροσκάφος, κάτι που ο ομοσπονδιακός κώδικας των ΗΠΑ ορίζει ως κακούργημα.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ