Ελλαδα

Βουδαπέστη: Τέλος στην ταλαιπωρία 100 Ελλήνων - Αναχώρησαν μετά από 21 ώρες

Έμειναν εγκλωβισμένοι λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βουδαπέστη: Τέλος στην ταλαιπωρία 100 Ελλήνων - Αναχώρησαν μετά από 21 ώρες
Βουδαπέστη: Τέλος στην ταλαιπωρία 100 Ελλήνων - Αναχώρησαν μετά από 21 ώρες © Anete Lūsiņa/ Unsplash

Βουδαπέστη: Τέλος στην ταλαιπωρία 100 Ελλήνων - Ξέσπασαν σε χειροκροτήμα οι ταξιδιώτες όταν τους ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα νέα

Τέλος έλαβε η περιπέτεια για περίπου 100 Έλληνες, που είχαν «κολλήσει» στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, αφού περίπου στις 15:30 επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο ώστε να επιστρέψουν στη χώρα μας.

Η πτήση τους, επρόκειτο να ξεκινήσει χθες στις 18:25, όμως οι καιρικές συνθήκες ήταν αποτρεπτικές και έτσι έμειναν εγκλωβισμένοι για πάνω από 21 ώρες στο Διεθνές Αεροδρόμιο Βουδαπέστης Ferenc Liszt.

Πλέον, επιστρέφουν στην Ελλάδα και ανυπομονούν να βρεθούν στα σπίτια τους για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

Νωρίτερα, σήμερα εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας στην Ουγγαρία βρέθηκε στο αεροδρόμιο δίπλα στους ταξιδιώτες, ωστόσο τους ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούσε να τους βοηθήσει, καθώς η πτήση είναι ιδιωτικής εταιρείας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxwlli671u8h)

Επιβάτης πτήσης: «Ήμασταν παρατημένοι»

Επιβάτης που ήταν ανάμεσα σε αυτούς που υπέστησαν τεράστια ταλαιπωρία μίλησε το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ δηλώνοντας ότι μέχρι πριν λίγες ώρες δεν είχαν καμία ενημέρωση για την τύχη της πτήσης τους. Κατήγγειλε μάλιστα ότι «μας έχουν αφήσει νηστικούς».

«Ήμασταν παρατημένοι. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από την εταιρεία, ήμασταν παρατημένοι. Ούτε ένα κομμάτι ψωμί δεν μας έδωσαν για να φάμε, μείναμε νηστικοί όλο το βράδυ», ανέφερε ένας νεαρός που μίλησε στον ΣΚΑΪ.

«Είμαστε εγκλωβισμένοι. Όλες οι πτήσεις, ακόμη και με τη συγκεκριμένη εταιρεία, έχουν φύγει, αλλά εμείς μένουμε εδώ. Μας είπαν ότι πιθανώς να φύγουμε σήμερα το μεσημέρι στις 14:00, αλλά αυτό μας είπαν και στη 01:00 τα ξημερώματα και στις 03:00», είπαν στην τηλεόραση του Alpha δύο κοπέλες που περιμένουν να αναχωρήσουν.

«Νερό μάς έφεραν ύστερα από τέσσερις-πέντε ώρες. Μιλήσαμε με το προξενείο και περιμένουμε τον πρέσβη μαζί με ένα κλιμάκιο να έλθουν εδώ, ώστε να κοιτάξουν αν μπορέσουν να διαλευκάνουν την υπόθεση», συνέχισε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ