Κοσμος

Κύμα αντισημιτισμού στα αμερικανικά πανεπιστήμια - Χωρισμένοι οι φοιτητές λόγω του πολέμου Ισραήλ - Χαμάς

Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κύμα αντισημιτισμού στα αμερικανικά πανεπιστήμια - Χωρισμένοι οι φοιτητές λόγω του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς.
Ο αντίκτυπος της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και του πολέμου στη Γάζα είναι ιδιαίτερα έντονος στα αμερικανικά πανεπιστήμια © EPA/ Zsolt Szigetvary

Κύμα αντισημιτισμού στα αμερικανικά πανεπιστήμια - Χωρισμένοι οι φοιτητές λόγω του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς. Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια

Κύμα αντισημιτισμού στα αμερικανικά πανεπιστήμια έχουν προκαλέσει τα δραματικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή, με φοιτητές και ακαδημαϊκούς να είναι χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα. Οι πρόεδροι των ιδρυμάτων της Πενσυλβάνια, του ΜΙΤ και του Χάρβαρντ είναι αντιμέτωποι με τις συνέπειες της άρνησής τους να καταδικάσουν εκδηλώσεις αντισημιτισμού.

UPenn President Liz Magill resigns following backlash over disastrous antisemitism hearing

Ο αντίκτυπος της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και του πολέμου στη Γάζα είναι ιδιαίτερα έντονος στα αμερικανικά πανεπιστήμια. Το κλίμα εντός και εκτός των αιθουσών είναι εκρηκτικό, με τους φοιτητές να έχουν χωριστεί ανάμεσα στο δίκιο των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια

Μάλιστα, η επιλογή των προέδρων των πανεπιστημίων της Πενσυλβάνια, του Χάρβαρντ και του ΜΙΤ να μην τιμωρήσουν φοιτητές για αντισημιτικές δηλώσεις και για γενοκτονία των Εβραίων, οδήγησε τελικά στην παραίτηση της προέδρου του πρώτου, Λιζ Μαγκίλ.

Όταν κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στο Κογκρέσο, ενώ καταδίκασαν τη Χαμάς και τον αντισημιτισμό, αρνήθηκαν να πουν εάν η υποκίνηση γενοκτονίας των Εβραίων θα παραβίαζε τον κώδικα δεοντολογίας του πανεπιστημίου τους.

Περισσότεροι από 70 Αμερικανοί βουλευτές ζήτησαν την απομάκρυνση και των τριών προέδρων, ενώ μεγάλοι χορηγοί και δωρητές, τα πανεπιστήμια λένε πως έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους. Αργότερα, η Μαγκίλ και η πρόεδρος του Χάρβαρντ επιχείρησαν να αναθεωρήσουν.

Ενδεικτικό του εκρηκτικού κλίματος στα αμερικανικά πανεπιστήμια και στην κοινωνία η πρόσφατη δολοφονική επίθεση κατά τριών Παλαιστινίων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Βερμόντ. Περπατούσαν στον δρόμο φορώντας παλαιστινιακά μαντήλια όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον τους. Και οι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά. Ο ένας εξ αυτών έμεινε παράλυτος από το στήθος και κάτω.

Authorities search for suspect who shot 3 Palestinian college students in Vermont

Πηγή: ertnews

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ