Κοσμος

Ένας Έλληνας σεφ στο Βέλγιο στους καλύτερους της χρονιάς, σύμφωνα με τα βραβεία «Gault & Millau»

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος είναι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Màloma» στις Βρυξέλλες

Newsroom
19’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένας  Έλληνας σεφ στο Βέλγιο στους καλύτερους της χρονιάς, σύμφωνα με τα βραβεία «Gault & Millau» - Ο Γιώργος Αθανασόπουλος είναι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Màloma» στις Βρυξέλλες

Ένας από τους καλύτερους νέους σεφ της χρονιάς είναι Έλληνας, έχει την έδρα του στο Βέλγιο και ονομάζεται Γιώργος Αθανασόπουλος. Ο Αθανασόπουλος είναι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Màloma» στην περιοχή του Σκααρμπέεκ, των Βρυξελλών και έλαβε την διάκριση για τις μαγειρικές του ικανότητες, σύμφωνα με τα βραβεία «Gault & Millau».

«Το Màloma προέρχεται από τη λέξη malolactic. Είναι ένας όρος από την αρχαία ελληνική, που παραπέμπει στη ζύμωση που χρησιμοποιείται ειδικά για ορισμένα είδη κόκκινου κρασιού, με στόχο να τα εξευγενίσει και να τα γλυκάνει. Στο εστιατόριο, κάνουμε επίσης αυτή τη ζύμωση, εξ ου και η επιλογή του ονόματος», αναφέρει ο σεφ, σύμφωνα με τη βελγική δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF.

Όπως επισημαίνει το RTBF, το μενού αλλάζει κάθε μήνα ανάλογα με τα διαθέσιμα εποχικά προϊόντα. «Συνεργάζομαι απευθείας με τοπικούς παραγωγούς. Τους ρωτάω τι έχουν να μου προσφέρουν. Δεν είμαι εγώ που τους επιβάλλω αυτό που χρειάζομαι, ή έναν τρόπο παραγωγής, γίνεται πραγματικά μια συζήτηση μεταξύ μας», εξηγεί ο Γιώργος Αθανασόπουλος.

To menu του Màloma αποτελείται από ντόπια αλλά και από ελληνικά προϊόντα

Όπως είχε δηλώσει στο ΑΠΕ το 2021, «βιώνοντας το δεύτερο lockdown, έπρεπε να γίνουμε εφευρετικοί και να βρούμε τρόπους να κρατήσουμε την πελατεία μας, αλλά και την ποιότητα στην κουζίνα μας, μιας και φιλοδοξούμε να είμαστε γαστρονομικό εστιατόριο. Δημιουργήσαμε λοιπόν ένα μενού που να είναι εύκολο στη μεταφορά, αλλά περίτεχνο ως παρουσίαση και γεύσεις. Η αποδοχή του από την πελατεία μας και τα καλά τους σχόλια, μας έφεραν στο να είμαστε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στο take away. Η φιλοδοξία μας παραμένει μεγαλύτερη πέραν του κορονοϊού».

Ο κ. Αθανασόπουλος είχε εξάρει επίσης την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι «παρότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Βρυξέλλες, η αγάπη μου για την Ελλάδα είναι δεδομένη, όπως και η ανάγκη να προβάλλω τους θησαυρούς της ελληνικής γης μέσα από την κουζίνα μου. Βέβαια και χρησιμοποιώ ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, ελιές, κρόκο Κοζάνης, ρίγανη, μαστίχα Χίου, τσάι του βουνού, γιαούρτι πρόβειο, κάποια κρασιά».

Πηγή: ertnews