Κοσμος

Νέος «πονοκέφαλος» για Σούνακ: Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βλέπει επιστροφή της Βρετανίας στην ΕΕ

Απέρριψε την ιδέα ότι το Brexit θα μπορούσε να ακυρωθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σούνακ απορρίπτει τα σχόλια της φον ντερ Λάιεν για επιστροφή της Βρετανίας στην ΕΕ
Ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ © ΕΡΑ / CHRIS RATCLIFFE

Ο Σούνακ απορρίπτει τα σχόλια της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για ενδεχόμενη επιστροφή της Βρετανίας στην ΕΕ

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ απέρριψε την ιδέα ότι το Brexit θα μπορούσε να ακυρωθεί, αφού η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ισχυρίστηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να βρίσκεται σε τροχιά επανένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες το βράδυ της Τρίτης, η φον ντερ Λάιεν παραδέχτηκε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες «είχαν κάνει γκάφα» με την αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ και πρότεινε ότι η επόμενη γενιά «θα μπορούσε να το διορθώσει», σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

Όταν ρωτήθηκε εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε ποτέ να ενταχθεί ξανά στην ΕΕ, απάντησε: «Πρέπει να πω αυτό που λέω συνέχεια στα παιδιά μου: Πρέπει να το διορθώσετε, κάναμε γκάφα. Οπότε νομίζω ότι και εδώ η κατεύθυνση που πρέπει να πάρουμε και η προσωπική μου γνώμη είναι ξεκάθαρη».

Ο Σούνακ άδειασε την φον ντερ Λάιεν για την επιστροφή της Βρετανίας στην ΕΕ

Ωστόσο, ο επίσημος εκπρόσωπος του Σούνακ, απάντησε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν πιστεύει ότι το Brexit είναι σε κίνδυνο. «Μέσω των ελευθεριών που μας δίνει το Brexit εξετάζουμε αυτή τη στιγμή πώς να ενισχύσουμε περαιτέρω το μεταναστευτικό μας σύστημα», είπε στους δημοσιογράφους.

«Μέσω του Brexit διασφαλίζουμε ότι οι ασθενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να έχουν πρόσβαση στα φάρμακα γρηγορότερα και ότι υπάρχει βελτιωμένη φροντίδα των ζώων. Σε αυτό είμαστε πολύ επικεντρωμένοι».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Έχουμε έναν πρωθυπουργό που υπερασπίστηκε το Brexit χωρίς να είναι προς το συμφέρον της καριέρας του να το κάνει, γιατί το πιστεύει με πάθος».

Η φον ντερ Λάιεν έκανε τις παραπάνω δηλώσεις σε τελετή απονομής βραβείων που διοργάνωσε το Politico καθώς οι σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζουν να βελτιώνονται μετά την παραλίγο κατάρρευσή τους υπό τον Τζόνσον και τον Φροστ, οι οποίοι διαπραγματεύτηκαν την εμπορική συμφωνία για το Brexit.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ