Κοσμος

Απεργία πείνας ξεκίνησε η Σίνθια Νίξον - Ζητά κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Διαμαρτυρήθηκε έξω από τον Λευκό Οίκο η πρωταγωνίστρια του Sex and the City

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σίνθια Νίξον: Απεργία πείνας με αίτημα τη μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα - Πώς σχολιάζει τον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς η ηθοποιός του Sex and the City.
Απεργία πείνας ξεκίνησε η η Σίνθια Νίξον με αίτημα τη μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα © EPA/Justin Lane

Σίνθια Νίξον: Απεργία πείνας με αίτημα τη μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα - Πώς σχολιάζει τον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς η ηθοποιός του Sex and the City.

Απεργία πείνας ξεκίνησε η Σίνθια Νίξον. Η πρωταγωνίστρια του Sex and the City βρέθηκε έξω από τον Λευκό Οίκο μαζί με άλλους ακτιβιστές, προκειμένου να απαιτήσουν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να ζητήσει μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να τερματιστεί ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η δράση των ακτιβιστών για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, μεταξύ των οποίων η Σίνθια Νίξον και πολιτικοί από 5 Πολιτείες των ΗΠΑ, ξεκίνησε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, με διαμαρτυρία έξω από τον Λευκό Οίκο.

Η δημοφιλής ηθοποιός, σύμφωνα με τη σελίδα Times of Israel, λέει ότι η διαμαρτυρία εναντιώνεται στον υψηλό αριθμό των νεκρών στη Γάζα από τα ισραηλινά χτυπήματα, ο οποίος υπερβαίνει τον αριθμό των αμάχων κατά τον πόλεμο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και ισχυρίζεται ότι η Γάζα βρίσκεται στα πρόθυρα της πείνας.

«Είμαστε εδώ ως απεργοί πείνας, για να δείξουμε στον Μπάιντεν το είδος της στέρησης που συμβαίνει στη Γάζα και το πώς μπορεί ο ίδιος να επιτύχει μια κατάπαυση του πυρός», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Όπως σημειώνει το Μέσο, η ομάδα των ακτιβιστών διαδηλώνει παρά την τρέχουσα προσωρινή εκεχειρία στην περιοχή, η οποία επέτρεψε την απελευθέρωση ορισμένων από τους ομήρους που κρατούσε η Χαμάς και την αυξημένη ροή βοήθειας στη Γάζα.

Σίνθια Νίξον: Επιζώντες του Ολοκαυτώματος οι πρόγονοί της

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, η Σίνθια Νίξον δήλωσε στο πλήθος ότι τα δύο παιδιά της είναι Εβραίοι και οι παππούδες τους είναι επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος.

«Ο γιος μου ζήτησε να χρησιμοποιήσω οποιαδήποτε φωνή έχω για να βεβαιώσω όσο πιο δυνατά γίνεται ότι ποτέ ξανά σημαίνει ποτέ ξανά για όλους. Σε επτά εβδομάδες το Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους αμάχους σε μια μικροσκοπική λωρίδα γης από όσους σκοτώθηκαν σε 20 χρόνια πολέμου σε ολόκληρη τη χώρα του Αφγανιστάν», σημείωσε μεταξύ άλλων η ηθοποιός.

Η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι πρόσφατη για τη Σίνθια Νίξον. Το 2018, η 57χρονη σήμερα ηθοποιός είχε θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, διεκδικώντας το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ