- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ισραήλ: Συνελήφθη η Άχεντ Ταμίμι, η νεαρή Παλαιστίνια ακτιβίστρια για «υποκίνηση σε τρομοκρατία»
Έγινε γνωστή όταν δάγκωσε έναν Ισραηλινό στρατιώτη σε ηλικία 14 ετών
Συνελήφθη η νεαρή Παλαιστίνια ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι στην Δυτική Όχθη για «υποκίνηση σε τρομοκρατία»
Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι συνέλαβε την 22χρονη Παλαιστίνια ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι κατά την διάρκεια επιδρομής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
«Η Άχεντ Ταμίμι, ύποπτη για υποκίνηση σε βία και τρομοκρατικές δραστηριότητες, συνελήφθη. Η Ταμίμι παραδόθηκε στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας για πιο ενδελεχή ανάκριση», επεσήμανε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP). Η σύλληψη της Ταμίμι έγινε την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στην πόλη Νάμπι Σάλεχ.
Ύποπτη για τρομοκρατικές δραστηριότητες και υποκίνηση μίσους
Η νεαρή ακτιβίστρια συνελήφθη στη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού «με στόχο τη σύλληψη προσώπων που είναι ύποπτα ότι εμπλέκονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες και υποκίνηση σε μίσος» στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Όταν ρωτήθηκε από το AFP για τους λόγους της σύλληψης της νεαρής, πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας παρουσίασε ανάρτηση στο Instagram, η οποία έχει κυκλοφορήσει ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποδίδεται στην Ταμίμι.
Το κείμενο αυτό ζητεί τη «σφαγή των Ισραηλινών σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Όχθης, από τη Χεβρώνα ως τη Τζενίν» με ιδιαίτερα βίαιους και ακραίους όρους, ενώ γίνεται αναφορά και στον Χίτλερ, σύμφωνα με το screen shot στα αραβικά και τα εβραϊκά που δόθηκε στο AFP από τον ισραηλινό στρατό. Σήμερα η πρόσβαση στον λογαριασμό αυτό δεν ήταν εφικτή.
«Την κατηγορούν ότι δημοσιοποίησε ανάρτηση που υποκινεί στη βία, αλλά η Άχεντ δεν το έχει γράψει», απάντησε η μητέρα της Ναριμάν Ταμίμι.
«Υπάρχουν δεκάδες σελίδες (στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) με το όνομα της Άχεντ και τη φωτογραφία της, με τις οποίες δεν έχει καμία σχέση. Η Άχεντ όταν προσπαθεί να ανοίξει λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, της τον μπλοκάρουν αμέσως», πρόσθεσε.
Το AFP δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν ο λογαριασμός αυτός ανήκει στην Ταμίμι.
Η Ναριμάν πρόσθεσε ότι ο σύζυγός της, Μπάσεμ αλ Ταμίμι συνελήφθη στις 20 Οκτωβρίου όταν επέστρεφε από ταξίδι και έκτοτε η οικογένειά του «δεν έχει νέα του».
Άχεντ Ταμίμι: Σύμβολο της παλαιστινιακής αντίστασης
Η Άχεντ Ταμίμι έγινε γνωστή σε ηλικία 14 ετών, όταν είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο που την έδειχνε να δαγκώνει έναν Ισραηλινό στρατιώτη προκειμένου να τον εμποδίσει να συλλάβει τον μικρό αδελφό της που είχε το ένα του χέρι στον γύψο και βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος.
Έκτοτε έγινε παγκόσμιο σύμβολο της παλαιστινιακής υπόθεσης και οι Παλαιστίνοι τη θεωρούν υπόδειγμα θάρρους εναντίον της ισραηλινής κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη.
Τεράστιο πορτρέτο της έχει ζωγραφιστεί στο τείχος που έχει ανεγείρει το Ισραήλ στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη.
Η Ταμίμι πέρασε 8 μήνες στην φυλακή για επίθεση
Η Ταμίμι συνελήφθη το 2017 και κρατήθηκε επί 8 μήνες επειδή χαστούκισε έναν Ισραηλινό στρατιώτη μέσα στην αυλή του σπιτιού της οικογένειάς της στη Νάμπιλ Σάλεχ.
Από την αρχή του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν προχωρήσει στη Δυτική Όχθη σε μαζικές συλλήψεις Παλαιστινίων που είναι ύποπτοι για βία, για υποκίνηση σε βία ή ότι είναι μέλη της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης.
Σύμφωνα με οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων κρατούμενων, 2.150 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί στο διάστημα αυτό, ανεβάζοντας σε περισσότερους από 7.000 τον αριθμό των Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.
כל הכבוד לכוחות צה"ל שעצרו הלילה את המחבלת ו"פעילת זכויות האדם" עהד תמימי מנבי סאלח שהורשעה בעבר בתקיפת חיילי צה"ל ומאז פרוץ המלחמה מביעה הזדהות ותמיכה בחיות האדם הנאצים ברשתות החברתיות. אפס סובלנות עם מחבלים ועם תומכי טרור! רק ככה! pic.twitter.com/YeozAiUxvd
— איתמר בן גביר (@itamarbengvir) November 6, 2023
Πηγή: ΑΠΕ/ ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.