- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σάλος με δηλώσεις Ισραηλινού υπουργού: «Ο στρατός έχει την επιλογή να ρίξει πυρηνική βόμβα στη Γάζα»
Ο Νετανιάχου τον έθεσε εκτός των Υπουργικών Συμβουλίων
Ισραήλ: Η δήλωση υπουργού για ρίψη πυρηνικής βόμβας στη Γάζα ως «εναλλακτική επιλογή» - Η αντίδραση του Μπενιαμίν Νεταχιάκου
Υπερεθνικιστής υπουργός του Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι η χρήση πυρηνικής βόμβας κατά της Λωρίδας της Γάζας αποτελεί «εναλλακτική επιλογή», προκαλώντας σάλο και την αντίδραση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ισραηλινής Κληρονομιάς, Αμιτσάι Ελιγιάχου, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δεν είναι απολύτως ικανοποιημένος με το εύρος των ισραηλινών αντιποίνων μετά την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. τον δημοσιογράφο που τον ρώτησε εάν η λύση για τον ίδιο θα ήταν να ριφθεί «κάποιου είδους πυρηνική βόμβα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, να την ισοπεδώσει και να σκοτώσει όλο τον κόσμο», ο υπουργός απάντησε: «είναι μία εναλλακτική επιλογή».
Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού αντέδρασε άμεσα, εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για δηλώσεις που δεν έχουν «καμία σχέση με την πραγματικότητα» και προσθέτοντας ότι ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να μην θέτει σε κίνδυνο αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Νετανιάχου ανέστειλε επίσης τη συμμετοχή του υπουργού στις κυβερνητικές συνεδριάσεις «μέχρι νεωτέρας».
Prime Minister Benjamin Netanyahu:
— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) November 5, 2023
Minister Amihai Eliyahu's statements are not based in reality. Israel and the IDF are operating in accordance with the highest standards of international law to avoid harming innocents. We will continue to do so until our victory.
Μετά την κατακραυγή που ξέσπασε, ο υπουργός ανήρτησε μήνυμα στην πλατφόρμα Χ σημειώνοντας ότι η δήλωσή του «για ατομικά όπλα έχει μεταφορική σημασία».
Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης, Yair Lapid, λέει ότι το σχόλιο του υπουργού Πολιτιστικής Κληρονομιάς Amichai Eliyahu, ότι η ρίψη πυρηνικής βόμβας στη Γάζα είναι πιθανή, είναι μια «τρομακτική και παράλογη παρατήρηση ενός ανεύθυνου υπουργού» και λέει ότι «ο Νετανιάχου πρέπει να τον καθαιρέσει σήμερα το πρωί».
BREAKING: Israeli Opposition Leader Yair Lapid says the comment by Heritage Minister Amichai Eliyahu, regarding dropping a nuclear bomb on Gaza being a possibility, is a 'horrifying and insane remark by an irresponsible minister' and says 'Netanyahu must fire him this morning'.
— The Spectator Index (@spectatorindex) November 5, 2023
Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις για το Ισραήλ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xρησιμοποίησε πέντε πιστόλια που ανήκαν στον πατέρα του
Αυτό το φαινόμενο, που ήταν ακόμη σχεδόν άγνωστο το 2024, διογκώθηκε το 2025
Δηλώνει ότι καμία εκεχειρία δεν πρέπει να επιτρέπει ελεύθερη κίνηση στο Ισραήλ
Ο Αμερικανός πρόεδρος βλέπει πρόοδο, αλλά προειδοποιεί για κλιμάκωση αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις
Η επίθεση ερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία
Η υπόθεση αφορά το σχέδιο κατεδάφισης της ιστορικής Ανατολικής Πτέρυγας
«Είμαστε κράτος υπό πολιορκία», δήλωσε ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ
Η μεσίτρια δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 1991, ενώ είχε πάει να δείξει ένα διαμέρισμα σε υποψήφιους πελάτες
Στον έλεγχο της νέας κυβέρνησης πέρασαν όλες οι βάσεις
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ενώ κοιμόταν
Στο επίκεντρο βρίσκεται η εξαφάνιση του απόστρατου υποπτεράρχου Γουίλιαμ Νιλ ΜακΚάσλαντ
Ραγδαίες εξελίξεις μετά το τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου στον Αούν
Το βίντεο, που ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια προβολές
Ο 51χρονος Ερίκ Ρομπίκ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από δύο αγνώστους
Διαψεύδει η Βηρυτός επικοινωνία με Ισραήλ – Τι ειπώθηκε στη συνομιλία με Ρούμπιο
Reuters: Ιράν και ΗΠΑ έχουν σημειώσει «ορισμένη πρόοδο», αλλά παραμένουν διαφωνίες για τα πυρηνικά
Δήλωσαν ως προορισμό το Ιράκ αλλά ανέμεναν εντολές στον Περσικό Κόλπο
Δραματικές οι στιγμές μέσα στο σχολείο - Παιδιά κρυβόντουσαν όπου μπορούσαν για να σωθούν
Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας - Η ποπ σταρ αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.