- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σάλος με δηλώσεις Ισραηλινού υπουργού: «Ο στρατός έχει την επιλογή να ρίξει πυρηνική βόμβα στη Γάζα»
Ο Νετανιάχου τον έθεσε εκτός των Υπουργικών Συμβουλίων
Ισραήλ: Η δήλωση υπουργού για ρίψη πυρηνικής βόμβας στη Γάζα ως «εναλλακτική επιλογή» - Η αντίδραση του Μπενιαμίν Νεταχιάκου
Υπερεθνικιστής υπουργός του Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι η χρήση πυρηνικής βόμβας κατά της Λωρίδας της Γάζας αποτελεί «εναλλακτική επιλογή», προκαλώντας σάλο και την αντίδραση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ισραηλινής Κληρονομιάς, Αμιτσάι Ελιγιάχου, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δεν είναι απολύτως ικανοποιημένος με το εύρος των ισραηλινών αντιποίνων μετά την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. τον δημοσιογράφο που τον ρώτησε εάν η λύση για τον ίδιο θα ήταν να ριφθεί «κάποιου είδους πυρηνική βόμβα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, να την ισοπεδώσει και να σκοτώσει όλο τον κόσμο», ο υπουργός απάντησε: «είναι μία εναλλακτική επιλογή».
Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού αντέδρασε άμεσα, εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για δηλώσεις που δεν έχουν «καμία σχέση με την πραγματικότητα» και προσθέτοντας ότι ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να μην θέτει σε κίνδυνο αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Νετανιάχου ανέστειλε επίσης τη συμμετοχή του υπουργού στις κυβερνητικές συνεδριάσεις «μέχρι νεωτέρας».
Prime Minister Benjamin Netanyahu:
— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) November 5, 2023
Minister Amihai Eliyahu's statements are not based in reality. Israel and the IDF are operating in accordance with the highest standards of international law to avoid harming innocents. We will continue to do so until our victory.
Μετά την κατακραυγή που ξέσπασε, ο υπουργός ανήρτησε μήνυμα στην πλατφόρμα Χ σημειώνοντας ότι η δήλωσή του «για ατομικά όπλα έχει μεταφορική σημασία».
Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης, Yair Lapid, λέει ότι το σχόλιο του υπουργού Πολιτιστικής Κληρονομιάς Amichai Eliyahu, ότι η ρίψη πυρηνικής βόμβας στη Γάζα είναι πιθανή, είναι μια «τρομακτική και παράλογη παρατήρηση ενός ανεύθυνου υπουργού» και λέει ότι «ο Νετανιάχου πρέπει να τον καθαιρέσει σήμερα το πρωί».
BREAKING: Israeli Opposition Leader Yair Lapid says the comment by Heritage Minister Amichai Eliyahu, regarding dropping a nuclear bomb on Gaza being a possibility, is a 'horrifying and insane remark by an irresponsible minister' and says 'Netanyahu must fire him this morning'.
— The Spectator Index (@spectatorindex) November 5, 2023
Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις για το Ισραήλ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.