Κοσμος

Σάλος με δηλώσεις Ισραηλινού υπουργού: «Ο στρατός έχει την επιλογή να ρίξει πυρηνική βόμβα στη Γάζα»

Ο Νετανιάχου τον έθεσε εκτός των Υπουργικών Συμβουλίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καπνοί από χτύπημα στη Γάζα
Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς © EPA / MOHAMMED SABER

Ισραήλ: Η δήλωση υπουργού για ρίψη πυρηνικής βόμβας στη Γάζα ως «εναλλακτική επιλογή» - Η αντίδραση του Μπενιαμίν Νεταχιάκου 

Υπερεθνικιστής υπουργός του Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι η χρήση πυρηνικής βόμβας κατά της Λωρίδας της Γάζας αποτελεί «εναλλακτική επιλογή», προκαλώντας σάλο και την αντίδραση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ισραηλινής Κληρονομιάς, Αμιτσάι Ελιγιάχου, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δεν είναι απολύτως ικανοποιημένος με το εύρος των ισραηλινών αντιποίνων μετά την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. τον δημοσιογράφο που τον ρώτησε εάν η λύση για τον ίδιο θα ήταν να ριφθεί «κάποιου είδους πυρηνική βόμβα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, να την ισοπεδώσει και να σκοτώσει όλο τον κόσμο», ο υπουργός απάντησε: «είναι μία εναλλακτική επιλογή».

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού αντέδρασε άμεσα, εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για δηλώσεις που δεν έχουν «καμία σχέση με την πραγματικότητα» και προσθέτοντας ότι ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να μην θέτει σε κίνδυνο αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Νετανιάχου ανέστειλε επίσης τη συμμετοχή του υπουργού στις κυβερνητικές συνεδριάσεις «μέχρι νεωτέρας».

Μετά την κατακραυγή που ξέσπασε, ο υπουργός ανήρτησε μήνυμα στην πλατφόρμα Χ σημειώνοντας ότι η δήλωσή του «για ατομικά όπλα έχει μεταφορική σημασία».

Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης, Yair Lapid, λέει ότι το σχόλιο του υπουργού Πολιτιστικής Κληρονομιάς Amichai Eliyahu, ότι η ρίψη πυρηνικής βόμβας στη Γάζα είναι πιθανή, είναι μια «τρομακτική και παράλογη παρατήρηση ενός ανεύθυνου υπουργού» και λέει ότι «ο Νετανιάχου πρέπει να τον καθαιρέσει σήμερα το πρωί».

Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις για το Ισραήλ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ