Κοσμος

«Παράθυρο» λίγων ωρών στους αμάχους από τον ισραηλινό στρατό για να φύγουν από τη Γάζα

Θα επιτρέψουν τη μετακίνηση σε δρόμο με κατεύθυνση τον νότο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρουκέτα πάνω από τη Γάζα στον νυχτερινό ουρανό
Ο ισραηλινός στρατός έδωσε περιθώριο 4 ωρών για την απομάκρυνση αμάχων από τη Γάζα © EPA / MOHAMMED SABER

Ισραήλ: Διάδρομος για την απομάκρυνση αμάχων από τη Λωρίδα της Γάζας - Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε σήμερα Κυριακή (5.11) περιθώριο λίγων ωρών στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να αποχωρήσουν προς το νότιο τμήμα του παράκτιου θύλακα.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι θα επιτρέψουν τη μετακίνηση σε δρόμο με κατεύθυνση τον νότο από τις 10 πμ έως τις 2 μμ (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), έγραψε αργά χθες εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στην πλατφόρμα Χ. Ο στρατός δημοσίευσε επίσης χάρτη που δείχνει τη δίοδο αυτή. Η ανάρτηση, στα αραβικά, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «εάν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, κατευθυνθείτε προς τα νότια σύμφωνα με τις οδηγίες μας».

Ο ισραηλινός στρατός έχει κατ’ επανάληψη καλέσει τους κατοίκους στο βόρειο τμήμα να μετακινηθούν προς τις νότιες περιοχές του θύλακα. Σύμφωνα με τον στρατό, τουλάχιστον 700.000 άνθρωποι το έχουν ήδη κάνει. Πρόκειται για έναν αριθμό που δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή. 

Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: «Θα εξοντώσουμε τον αρχηγό της Χαμάς στη Γάζα»

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ θα βρει και θα εξοντώσει τον ηγέτη της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας Γιαχία Σινουάρ. «Θα βρούμε τον Σινουάρ και θα τον εξοντώσουμε», δήλωσε ο Γκάλαντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τελ-Αβίβ. «Αυτό το Σαμπάτ (Σάββατο) δώσαμε δύσκολες μάχες στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας. Ολοκληρώσαμε την περικύκλωση (της πόλης της Γάζας) και οι δυνάμεις μας επιχειρούν από τον νότο και τον βορρά», τόνισε.

«Και για να το κάνουμε αυτό μπήκαμε σε κατοικημένες περιοχές», ανακοίνωσε.

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε τη χερσαία επιχείρησή του στο παλαιστινιακό έδαφος την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου. Τουλάχιστον 29 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τότε, σύμφωνα με τον στρατό. Από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην ισραηλινή πλευρά, στην πλειονότητά τους άμαχοι που σκοτώθηκαν την ίδια ημέρα της πρωτοφανούς μεγέθους επίθεσης της Χαμάς. Πρόκειται για έναν αριθμό που δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή. 

Σε αντίποινα, το Ισραήλ κήρυξε πόλεμο για να «εξολοθρεύσει» τη Χαμάς, σφυροκοπώντας ακατάπαυστα τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία διοικείται από τη Χαμάς. 

Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις από το Ισραήλ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός
Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός

Όταν το κριτήριο για την τέχνη είναι η στάση του καλλιτέχνη απέναντι στα προβλήματα της διεθνούς συγκυρίας, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για διαγωνισμό τραγουδιού

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.