- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρυθμιστικό πλαίσιο για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης ανακοινώνει ο Τζο Μπάιντεν
Θέτει νέους κανόνες ασφαλείας με προεδρικό διάταγμα
ΗΠΑ: Μέτρα για την ρυθμιστική πλαισίωση της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης θα ανακοινώσει ο Τζο Μπάιντεν - Σχέδιο δράσης για προστασία από πιθανούς κινδύνους.
Ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να ανακοινώσει σειρά μέτρων για την ρυθμιστική πλαισίωση της χρησιμοποίησης της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία, με στόχο τον περιορισμό των κινδύνων που συνδέονται με την αναδυόμενη τεχνολογία.
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα υπογράψει προεδρικό διάταγμα το οποίο θα θέτει νέους κανόνες ασφαλείας για όλα τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης και θα απαιτεί από τους φορείς που τα αναπτύσσουν να μοιράζονται με τις αμερικανικές αρχές τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφαλείας που θα πραγματοποιούν.
Σκοπός του προεδρικού διατάγματος είναι επίσης η πρόληψη των κινδύνων που συνδέονται με την ανάπτυξη μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης επικίνδυνων βιολογικών προϊόντων και η διασφάλιση ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα χρησιμοποιείται για την εξαπάτηση των καταναλωτών.
Η πρωτοβουλία συνιστά «το ευρύτερο σχέδιο δράσης που ανελήφθη ποτέ για την προστασία των Αμερικανών από πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
Παράλληλα, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις αναμένεται στην Βρετανία όπου θα συμμετάσχει την Τετάρτη και την Πέμπτη στην συνάντηση κορυφής πολιτικών ηγετών, εκπροσώπων του τομέα της Τεχνολογίας και ερευνητών με θέμα την τεχνολογική επανάσταση που φέρνει η AI.
Στη συνάντηση κορυφής, στην οποία θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, θα συζητηθούν οι φόβοι που γεννά η Τεχνητή Νοημοσύνη ως προς τις κυβερνοεπιθέσεις, την παραπληροφόρηση, την απώλεια θέσεων απασχόλησης και τις απάτες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τις ενστάσεις περί παραβίασης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας
Ο παίκτης της Μπαρτσελόνα ήταν ο ήρωας του τελικού
Αφορμή η υποψηφιότητα του υιού Μπολσονάρου
Χρησιμοποίησαν τραγούδι της σε βίντεο με επίθεση στο Ιράν
Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ το 2005
Ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία
Η ιδιαίτερη και ιστορική σημασία του για την πόλη
O άλλοτε σταρ της σκουάντρα ατζούρα θα αναλάβει τα ηνία της
Ο μπάτλερ και το «μαύρο βιβλίο»
Η ασυνήθιστη επιχείρηση είχε τελικά αίσιο τέλος
Καταζητείται ο 21χρονος Αμπντούλ Ραχμάν Τουφίκ Μπαλούτ, Γερμανός λιβανέζικης καταγωγής
Μία νεκρή και 16 τραυματίες - Στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου
Οι φλόγες εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτες, με χιλιάδες εκκενώσεις
Ο ύποπτος της αιματηρής επίθεσης ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ως μέλος της «ισλαμιστικής σκηνής» της πόλης
Ο σούπερ σταρ βρίσκεται σε άτυπη κόντρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ εδώ και χρόνια
O άλλοτε μεγιστάνας της ραπ αναμένεται να αποφυλακιστεί το 2028
Kαθώς οι φλόγες περικύκλωσαν τη χερσόνησο Καπ Φερέ, στις ακτές του Ατλαντικού
Καθώς η κατάσταση παραμένει τεταμένη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.