Κοσμος

Αποτροπιασμός στο Μάντσεστερ με 71χρονο που ήθελε να βιάσει βρέφος 12 εβδομάδων

Το χρονικό της σύλληψής του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αποτροπιασμός στο Μάντσεστερ με 71χρονο που ήθελε να βιάσει βρέφος 12 εβδομάδων

Μάντσεστερ: 71χρονος ήθελε να βιάσει βρέφος 12 εβδομάδων - Το χρονικό της σύλληψής του

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τον 71χρονο Μάρκ Γουάλεϊ από το Μάντσεστερ, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών και οχτώ μηνών καθώς κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία ότι προσπάθησε να βιάσει βρέφος μόλις 12 εβδομάδων.

Η είδηση έχει προκαλέσει αποτροπιασμό στη βρετανική και παγκόσμια κοινή γνώμη από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η υπόθεση. Ο 71χρονος είχε συλληφθεί στο φουαγιέ ξενοδοχείου στο κέντρο του Μάντσεστερ στο οποίο φέρεται να σχεδίαζε να βιάσει το ανήλικο παιδί.

Κατά την σύλληψή του, μάλιστα, ισχυρίστηκε πως στο ξενοδοχείο είχε πάει για να συναντήσει τη σχέση του.

Το Wickr, οι «φαντασιώσεις» και τα εγκλήματα

Οι Αρχές έφτασαν στα χνάρια του μετά από πληροφορίες της νορβηγικής αστυνομίας, η οποία ανακάλυψε πως ο άνδρας είχε συζητήσει τις φαντασιώσεις του για παιδιά κάτω των 12 ετών στην διαδικτυακή πλατφόρμα Wickr.

Μάλιστα, φέρεται να είχε περιγράψει λεπτομερώς το σχέδιό του ενώ διένειμε και απρεπείς φωτογραφίες παιδιών. Ο 71χρονος ήταν ήδη στο στόχαστρο των αρχών για διανομή πορνογραφικού υλικού παιδιών που είχε εντοπιστεί σε συσκευές του το 2021.

«Ο Μάρκ Γουάλεϊ είναι ένας επικίνδυνος εγκληματίας που είχε ξεκάθαρη πρόθεση να βιάσει ένα μωρό. Τον συλλάβαμε και πλέον θα περάσει πολλά χρόνια στην φυλακή για τα εγκλήματά του» δήλωσε εκπρόσωπος της National Crime Agency.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ