- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μπάιντεν: «Πρώτα να απελευθερωθούν όμηροι, μετά η κατάπαυση πυρός»
Η νέα τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς
Τζο Μπάιντεν: Η νέα τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς - Ζητά την απελευθέρωση των ομήρων.
Συνομιλίες περί κατάπαυσης του πυρός στην ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς δεν θα είναι εφικτές παρά μόνο αφού απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι που κρατούνται από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, δήλωσε χθες Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.
«Οι όμηροι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, κατόπιν μπορούμε να κουβεντιάσουμε», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ ερωτηθείς αν θα τασσόταν υπέρ συμφωνίας «όμηροι αντί κατάπαυσης του πυρός».
Κατόπιν ο κ. Μπάιντεν ζήτησε συγγνώμη διότι έπρεπε να φύγει από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για την προώθηση του οικονομικού του προγράμματος, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2021, εξηγώντας πως χρειαζόταν να πάει στην αίθουσα αντιμετώπισης κρίσεων για «άλλο πρόβλημα που πρέπει να χειριστούμε».
Έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την ανακοίνωση της Χαμάς πως άφησε ελεύθερες δυο ομήρους που πήρε όταν εξαπέλυσε την επίθεσή της στο Ισραήλ.
220 οι όμηροι που απήχθησαν από την Χαμάς
Οι ισραηλινές αρχές μιλούν για 220 ομήρους, Ισραηλινούς, αλλοδαπούς, ή ανθρώπους με διπλή υπηκοότητα. Απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Γάζα από μέλη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος κατά την άνευ προηγουμένου έφοδό τους στην ισραηλινή επικράτεια την 7η Οκτωβρίου, έναυσμα του πολέμου στο πλαίσιο του οποίου το Ισραήλ σφυροκοπεί έκτοτε τη Λωρίδα της Γάζας για να «αφανίσει» τη Χαμάς.
Πάνω από 1.400 άνθρωποι σφαγιάστηκαν στην ισραηλινή επικράτεια, στην πλειονότητά τους άμαχοι. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, περίπου 1.500 μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν στην αντεπίθεση που επέτρεψε δυνάμεις του να ανακτήσουν τον έλεγχο των περιοχών που υπέστησαν επίθεση.
Στη Λωρίδα της Γάζας, 5.087 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, ανάμεσά τους 2.055 παιδιά, σκοτώθηκαν στους ασταμάτητους βομβαρδισμούς σε αντίποινα από τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα. Ολόκληρες συνοικίες ισοπεδώθηκαν.
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον πάπα Φραγκίσκο την Κυριακή, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως συζήτησαν για τον πόλεμο Ισραήλ/Χαμάς και την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.
«Ο πάπας κι εγώ είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, ενδιαφερόταν πάρα πολύ για αυτό που κάνουμε», διαβεβαίωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος.
Προσθέτοντας πως εξήγησε στον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας «ποιο είναι το σχέδιο» για την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ, είπε πως ο ποντίφικας εξέφρασε «γενικά» την «υποστήριξή του».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ο χορηγός που «έκαψε» τη Γκιλφόιλ απειλεί πλέον ευθέως τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
Πρόταση ακόμη και για αναστολή της διαδικασίας
Η απάντηση στους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Τι καταγγέλλει πρώην συνάδελφός της
Κανονικά οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στη Νότια Αμερική
Πώς η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.