- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπάιντεν: «Πρώτα να απελευθερωθούν όμηροι, μετά η κατάπαυση πυρός»
Η νέα τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς
Τζο Μπάιντεν: Η νέα τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς - Ζητά την απελευθέρωση των ομήρων.
Συνομιλίες περί κατάπαυσης του πυρός στην ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς δεν θα είναι εφικτές παρά μόνο αφού απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι που κρατούνται από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, δήλωσε χθες Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.
«Οι όμηροι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, κατόπιν μπορούμε να κουβεντιάσουμε», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ ερωτηθείς αν θα τασσόταν υπέρ συμφωνίας «όμηροι αντί κατάπαυσης του πυρός».
Κατόπιν ο κ. Μπάιντεν ζήτησε συγγνώμη διότι έπρεπε να φύγει από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για την προώθηση του οικονομικού του προγράμματος, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2021, εξηγώντας πως χρειαζόταν να πάει στην αίθουσα αντιμετώπισης κρίσεων για «άλλο πρόβλημα που πρέπει να χειριστούμε».
Έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την ανακοίνωση της Χαμάς πως άφησε ελεύθερες δυο ομήρους που πήρε όταν εξαπέλυσε την επίθεσή της στο Ισραήλ.
220 οι όμηροι που απήχθησαν από την Χαμάς
Οι ισραηλινές αρχές μιλούν για 220 ομήρους, Ισραηλινούς, αλλοδαπούς, ή ανθρώπους με διπλή υπηκοότητα. Απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Γάζα από μέλη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος κατά την άνευ προηγουμένου έφοδό τους στην ισραηλινή επικράτεια την 7η Οκτωβρίου, έναυσμα του πολέμου στο πλαίσιο του οποίου το Ισραήλ σφυροκοπεί έκτοτε τη Λωρίδα της Γάζας για να «αφανίσει» τη Χαμάς.
Πάνω από 1.400 άνθρωποι σφαγιάστηκαν στην ισραηλινή επικράτεια, στην πλειονότητά τους άμαχοι. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, περίπου 1.500 μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν στην αντεπίθεση που επέτρεψε δυνάμεις του να ανακτήσουν τον έλεγχο των περιοχών που υπέστησαν επίθεση.
Στη Λωρίδα της Γάζας, 5.087 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, ανάμεσά τους 2.055 παιδιά, σκοτώθηκαν στους ασταμάτητους βομβαρδισμούς σε αντίποινα από τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα. Ολόκληρες συνοικίες ισοπεδώθηκαν.
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον πάπα Φραγκίσκο την Κυριακή, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως συζήτησαν για τον πόλεμο Ισραήλ/Χαμάς και την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.
«Ο πάπας κι εγώ είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, ενδιαφερόταν πάρα πολύ για αυτό που κάνουμε», διαβεβαίωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος.
Προσθέτοντας πως εξήγησε στον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας «ποιο είναι το σχέδιο» για την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ, είπε πως ο ποντίφικας εξέφρασε «γενικά» την «υποστήριξή του».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O απολογισμός των νεκρών ξεπέρασε τους 1.000
Συλλήψεις για την ένοπλη επίθεση που συνδέεται με διαβόητο βαρόνο κοκαΐνης
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι κατέγραψε ζωντανά την αιματηρή επίθεση και δημοσίευσε το μανιφέστο των δραστών
Οδεύει προς διεθνείς οργανισμούς - Εκλογές για την έδρα του
Εξουδετερώθηκε ο μηχανισμός - Εκτιμάται ότι στόχος ήταν το γενικευμένο μπλακ άουτ
Έλεγε στους συγγενείς τους ότι τους είχε μιλήσει και αργότερα βρέθηκαν νεκροί
«Είχε εμμονή» - Ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο
Όσα είχε αποκαλύψει για τη στιγμή που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος
Παρούσα η οικογένεια του νέου μονάρχη
H αγορά δεν έχει πειστεί πως η ανάπτυξη της μπορεί να κάνει «comeback»
Η υπόθεση συγκλονίζει τη Βρετανία - Κατηγορείται για 48 αδικήματα
Οι παράνομες εξαγωγές κοκαΐνης υπολογίζονται σε 16,5 δισ. δολάρια το 2024
Βρισκόντουσαν στα ερείπια υδροηλεκτρικών σταθμών στα Ιμαλάια
Ανεκπαίδευτοι «χειρουργοί» χρησιμοποιούν σκουριασμένα εργαλεία, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες παιδιά
Όταν κάποιοι στη Δύση επιχαίρουν με τη στρατιωτική αποτυχία των ΗΠΑ
Οργή και καταγγελίες για καθυστερήσεις στις έρευνες σε εργοστάσια
Τι άλλο είπε ο Κρίστιαν «King» Κομπς
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.