Κοσμος

«Πόλεμος» για τα «κόκκινα φανάρια» του Άμστερνταμ - Διαμαρτυρία για την επικείμενη μεταφορά τους

Οι εργαζόμενοι του σεξ εναντιώνονται στο σχέδιο απομάκρυνσής τους εκτός πόλης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετακομίζουν τα «κόκκινα φανάρια» του Άμστερνταμ
Τα «κόκκινα φανάρια» του Άμστερνταμ © EPA/Justin Lane

Άμστερνταμ: Διαμαρτυρία για την μεταφορά των «κόκκινων φαναριών» - Οι εργαζόμενοι του σεξ εναντιώνονται στο σχέδιο απομάκρυνσής τους εκτός πόλης

Οι εργαζόμενοι του σεξ στο Άμστερνταμ πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τη σχεδιαζόμενη μεταφορά της φημισμένης συνοικίας τους με τα κόκκινα φανάρια σε ένα «ερωτικό κέντρο» εκτός της πόλης.

Δεκάδες άνθρωποι, πολλοί φορώντας μάσκες για να προστατεύσουν την ταυτότητά τους, διαδήλωσαν στους δρόμους προς το Δημαρχείο, ενώ ένας από αυτούς κρατούσε ένα πανό που έγραφε: «Αν δεν φταίνε οι εργαζόμενοι του σεξ, τότε γιατί τιμωρούμαστε;».

Η δήμαρχος, Femke Halsema, θέλει να ξεριζώσει τη συνοικία των κόκκινων φαναριών και να τη μεταφέρει έξω από την πόλη σε ένα ειδικά κατασκευασμένο ερωτικό κέντρο, με στόχο να απαλλαγεί το Άμστερνταμ από την εικόνα του ως «πόλη της αμαρτίας», μειώνοντας παράλληλα τον αριθμό των τουριστών και τα ποσοστά μικροεγκληματικότητας στην περιοχή.

Ωστόσο, βρέθηκε αντιμέτωπη με τους κατοίκους της περιοχής που δεν θέλουν το νέο κέντρο στο κατώφλι τους, καθώς και με τις εργαζόμενες στο σεξ που αισθάνονται ότι γίνονται αποδιοπομπαίοι τράγοι για τους εγκληματίες και τους κατοίκους.

Η Halsema αντιτίθεται εδώ και καιρό στην παλιά συνοικία των κόκκινων φαναριών, γνωστή ως De Wallen, όπου οι εργαζόμενοι στο σεξ στέκονται στα παράθυρα περιμένοντας πελάτες.

Το δημοτικό συμβούλιο έχει ορίσει τρεις πιθανές τοποθεσίες για το ερωτικό κέντρο, το οποίο θα διαθέτει 100 δωμάτια για τους εργαζόμενους του σεξ. Μια εργαζόμενη στο σεξ, που συστήθηκε ως Lucie, απέρριψε την ιδέα ως «ένα μεγάλο σχέδιο εξευγενισμού».

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει εμπλακεί στη διαμάχη αφού προέκυψε ότι ένας πιθανός χώρος για το ερωτικό κέντρο ήταν κοντά στην έδρα του. Ο ΕΜΑ εξέφρασε την οργή του, λέγοντας ότι θα μπορούσε να επηρεάσει την ασφάλεια των ανθρώπων που εργάζονται μέχρι αργά στο γραφείο.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει ένα ψήφισμα κατά της μεταφοράς αυτής, ζητώντας αντ' αυτού καλύτερο έλεγχο του πλήθους στην περιοχή και μεγαλύτερη αστυνομική επιτήρηση, ιδίως τη νύχτα.

Πηγή: Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ