Θεματα

11 τροφές που καλό είναι να μην τρως πριν το σεξ

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι, λένε. Το ίδιο ισχύει και για το σεξ.

115054-643439.jpg
Γεωργία Σκαμάγκα
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11 τροφές που καλό είναι να μην τρως πριν το σεξ
Φωτογραφία: Taras Chernus/ Unsplash

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις πριν το σεξ

Πολλά παίζουν το ρόλο τους σε μια ερωτική βραδιά και το φαγητό είναι ένα από τα πιο σημαντικά. Δες παρακάτω ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγεις πριν το σεξ.

Τυριά
Αν έχεις ευαίσθητο στη λακτόζη στομάχι, γνωρίζεις ήδη τις επιπτώσεις. Τυριά όπως η μοτσαρέλα, η ρικότα, ακόμη και τα κότατζ, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε λακτόζη που μπορεί να δημιουργήσει μια απελπιστική δυσφορία. Πες όχι στη λαχταριστή τυρένια πίτσα ή οτιδήποτε άλλο περιέχει τυριά, αν σχεδιάζεις μια νυχτερινή, ρομαντική βραδιά. 

Καυτερά
Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, δυσπεψία και, ένα ίσως πιο άβολο σενάριο… πολλές επισκέψεις στο μπάνιο. Για το άμαθο ή χωρίς πολλές αντοχές στομάχι, αυτά είναι κάποια από τα επακόλουθα των πικάντικων και καυτερών γεύσεων. Αν δεν έχεις δοκιμάσει μια εξωτική κουζίνα με έντονα αρώματα και πιάτα που «καίνε», το αποψινό ραντεβού δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ενδώσεις. (Θυμήσου και την απαράμιλλη σκηνή με την Μυρτώ Αλικάκη στα «Υπέροχα Πλάσματα» να τρώει wasabi στο πρώτο ραντεβού).

11 τροφές που καλό είναι να μην τρως πριν το σεξ
Φωτογραφία: ROCKERZZZ FYP/ Pexels

Όσπρια
Εξυπακούεται πως δεν θα φας φασόλια πριν πέσεις στο κρεβάτι για ύπνο, πόσο μάλλον πριν πέσεις στο κρεβάτι για (παθιασμένο, ευχόμαστε) σεξ. Όσο κι αν σου αρέσουν τα μπουρίτος (ή οποιοδήποτε φαγητό της ελληνικής και ξένης κουζίνας με όσπρια), καλύτερα να τα αποφύγεις αφού έχεις άλλες «βλέψεις» για απόψε. Τα όσπρια, αν και εξαιρετικά ευεργετικά για την υγεία, είναι μια τροφή που δεν θα χωνέψεις εύκολα. Και όσο το πεπτικό δουλεύει για να τα διασπάσει, εσύ θα πρέπει να κρατήσεις τις «αποστάσεις» σου. Κυριολεκτικά.    

Φυλλώδη (σταυρανθή) λαχανικά
Λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, κουνουπίδι, μπρόκολο, είναι όλα τρόφιμα που παράγουν μεθάνιο που, ως γνωστόν, έχει συγκεκριμένο τρόπο να απελευθερώνεται. Καλά διαβάζεις και καλά φαντάζεσαι που μπορεί να οδηγήσει η κατανάλωσή τους. Εάν πάλι, αυτά είναι που θέλεις να φας, τουλάχιστον βεβαιώσου πως έχουν μαγειρευτεί/βράσει καλά.

11 τροφές που καλό είναι να μην τρως πριν το σεξ
Φωτογραφία: SouthStore Design/ Pexels

Σόγια
Όσο μεγαλύτερα τα επίπεδα τεστοστερόνης, τόσο περισσότερες και οι σεξουαλικές «ορμές», και για τους άντρες και για τις γυναίκες. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση σόγιας και προϊόντων αυτής, μπορεί να προκαλέσει ορμονική ανισορροπία που θα επηρεάσει κατ’ επέκταση την όρεξη αλλά και τις επιδόσεις στο σεξ. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Clinical Nutrition υποστήριξε πως άντρες που καταναλώνουν 120 ή περισσότερα mg σόγιας την ημέρα, είχαν σημαντικά μειωμένη τεστοστερόνη, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Κρεμμύδι, σκόρδο
Ήξερες για τη δυσάρεστη αναπνοή. Εκτός από την αναπνοή όμως, το σκόρδο και το κρεμμύδι μπορούν να αλλοιώσουν τη μυρωδιά και των βιολογικών σεξουαλικών εκκρίσεων σε βαθμό που παύουν να θεωρούνται «χημεία που μας ενώνει». Μείνε μακριά από τα αγαπημένα σου καραμελωμένα κρεμμύδια ή το τσάτνεϊ σκόρδου, αν θες να έχει μέλλον η συνάντηση.

11 τροφές που καλό είναι να μην τρως πριν το σεξ
Φωτογραφία: Jayson Hinrichsen/ Unsplash

(πολύ) Αλμυρά
Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών, πρηξίματα, φούσκωμα. Ειδικά το τελευταίο δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο τη δεδομένη στιγμή. Επιπλέον, ενδέχεται να προσπαθήσεις σκληρότερα - και ίσως μάταια - για να «ολοκληρώσεις», καθώς το αλάτι επηρεάζει, μειώνοντας, τη ροή του αίματος. Καθοριστικός παράγοντας για έναν -ή περισσότερους- υγιή οργασμό είναι η αυξημένη ροή του αίματος.  

Μέντα
Ό,τι καλύτερο για δροσερή και ευχάριστη αναπνοή πριν από τα φιλιά, όμως μελέτες έχουν δείξει ότι η μέντα μπορεί να μειώσει την ερωτική επιθυμία και την ενέργειά σου για κάτι περισσότερο από τα ευχάριστα στη γεύση προκαταρκτικά. Μασουλώντας μια τσίχλα (μέντας) επίσης, «ρουφάς» περισσότερο αέρα, γεγονός που οδηγεί σε φουσκώματα που αυτά θα οδηγήσουν σε περισσότερα αέρια. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω…

11 τροφές που καλό είναι να μην τρως πριν το σεξ
Φωτογραφία: Valeriia Miller/ Pexels

Καφές
Στην προκειμένη περίπτωση ο καφές δεν διεγείρει και δεν ξυπνάει τις αισθήσεις. Η καφεΐνη που περιέχει ο καφές, προκαλεί μια ήπια αύξηση των επιπέδων της κορτιζόλης, δημιουργώντας ένα αίσθημα ευφορίας. Επειδή όμως δεν θα έχεις μείνει στον ένα καφέ μέσα στη μέρα, ένας ακόμα θα σε δυσκολέψει να χαλαρώσεις (για να απολαύσεις), αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα και την ερωτική σου διάθεση. Η κορτιζόλη είναι γνωστή και ως η ορμόνη του στρες.

Αλκοόλ
Κι εσύ που νόμιζες πως μερικά ποτήρια κρασί θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες. Φευ! Το κρασί αλλά και η μπίρα αυξάνουν τα επίπεδα της μελατονίνης, γνωστή και ως η ορμόνη του «ύπνου». Ένα ποτήρι μπορεί να είναι αρκετό για να νοιώσεις μια γλυκιά νύστα, μάλλον, παρά όρεξη για σεξ. Επιπλέον το αλκοόλ μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει δυσκολίες στη στύση, να εμποδίσει τον πολυπόθητο οργασμό και να αυξήσει τις πιθανότητες πρόωρης εκσπερμάτωσης. Κοινώς, ένα «κρεβάτι» που δεν θες να θυμάσαι.

11 τροφές που καλό είναι να μην τρως πριν το σεξ
Φωτογραφία: Tembela Bohle/ Pexels

Ανθρακούχα ποτά
Το ανθρακικό σε βοηθάει να χωνέψεις ένα πλούσιο (ρομαντικό;) γεύμα, όμως αυτή η ανάλαφρη αίσθηση που δημιουργεί στο στομάχι εξωτερικεύεται με τρόπο θορυβώδη, καθόλου κολακευτικό και διόλου ελκυστικό. Το να ρεύεσαι όλη νύχτα, είναι ίσως το τελευταίο που θα περίμενε ο/η σύντροφός σου για να «κλείσει» η βραδιά σας.  

*Τι μπορείς να φας (άφοβα);

-Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο: Ο ψευδάργυρος ανεβάζει τα επίπεδα της τεστοστερόνης άρα και τη λίμπιντο. Μύδια, στρείδια, χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας,  ξηροί καρποί είναι πλούσιες πηγές ψευδάργυρου.  
- Ω3 λιπαρά: Τα λιπαρά ψάρια, ο τόνος, η πέστροφα και ο σολομός, σημαντικές πηγές Ω3 λιπαρών οξέων, συμβάλλουν σε μια καλύτερη ερωτική ζωή, αυξάνοντας τη σεξουαλική διάθεση.  
-Αυγά: εξισορροπούν τις ορμόνες και ενισχύουν τη λίμπιντο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ