Κοσμος

Τζορτζ Όσμπορν: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα μπορούσαν να επιστραφούν προσωρινά και με ανταλλαγές

Νέες δηλώσεις του προέδρου του Βρετανικού Μουσείου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γλυπτά του Παρθενώνα
Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο © EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA

Για το ενδεχόμενο επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και για τη κλοπή στο Βρετανικό Μουσείο μίλησε ο πρόεδρός του Τζόρτζ Όσμπορν

Για το ενδεχόμενο επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και για τη κλοπή στο Βρετανικό Μουσείο μίλησε ο πρόεδρός του Τζόρτζ Όσμπορν στην επιτροπή Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού του βρετανικού κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου είπε ότι εξετάζεται αν μπορεί να υπάρξει «κάποιου είδους συμφωνία» που θα επέτρεπε στα Μάρμαρα του Παρθενώνα να μείνουν «για κάποιο χρονικό διάστημα» στην Ελλάδα, με αντάλλαγμα ελληνικά αντικείμενα που δεν έχουν εκτεθεί στη Βρετανία στο παρελθόν.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η διαφωνία με την Ελλάδα για αυτό το ζήτημα «δεν είναι εύκολο πρόβλημα να λυθεί και μπορεί να μην τα καταφέρουμε, αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση».

«Δουλειά εκ των έσω» η κλοπή στο Βρετανικό Μουσείο

Για την κλοπή των περίπου 2.000 αντικειμένων από το Βρετανικό Μουσείο, ο Τζορτζ Όσμπορν παραδέχτηκε ότι ήταν «δουλειά εκ των έσω».

Ο ιθύνων για τις κλοπές έχει απολυθεί, 350 αντικείμενα έχουν ανακτηθεί, ενώ το Βρετανικό Μουσείο σκοπεύει να ψηφιοποιήσει πλήρως τη συλλογή του.

«Υπάρχουν πολλά μαθήματα που πρέπει να ληφθούν ως αποτέλεσμα αυτού, το μέλος του προσωπικού έχει απολυθεί από εμάς. Τα αντικείμενα έχουν αρχίσει να ανακτώνται. Αλλάξαμε τον τρόπο που γίνονται οι καταγγελίες, αλλάξαμε την πολιτική μας σχετικά με τις κλοπές, αυστηροποιήσαμε την ασφάλειά μας», είπε μεταξύ άλλων ο Όσμπορν.

Με πληροφορίες από BBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός
Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός

Όταν το κριτήριο για την τέχνη είναι η στάση του καλλιτέχνη απέναντι στα προβλήματα της διεθνούς συγκυρίας, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για διαγωνισμό τραγουδιού

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.