- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Γερμανίας προειδοποιούν για κύμα αντισημιτισμού
Φόβοι επιθέσεων σε εβραϊκά ιδρύματα και συναγωγές
Γερμανία: Οι δυνάμεις ασφαλείας προειδοποιούν για κύμα αντισημιτικών εκδηλώσεων - Εντατικοποιείται η προστασία εβραϊκών σχολείων και συναγωγών.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος (ΒΚΑ) αναμένει κύμα αντισημιτικών διαδηλώσεων στη Γερμανία, ενώ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν επιθέσεις εναντίον εβραϊκών θεσμών. Η κυβέρνηση προειδοποιεί και για αντισημιτικές εκδηλώσεις στα σχολεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες των εφημερίδων BILD και Kölner Stadt-Anzeiger, η ΒΚΑ εκτιμά ότι εβραϊκά ιδρύματα και συναγωγές στη Γερμανία δεν αποκλείεται να γίνουν στόχος επιθέσεων, λόγω της νέας κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.
Στο στόχαστρο έχουν τεθεί, αναφέρουν οι εφημερίδες, ακόμη και αμερικανικές εγκαταστάσεις στη Γερμανία, κυρίως στρατιωτικές βάσεις. «Ως εκ τούτου, η προστασία κυρίως των εβραϊκών θεσμών έχει εντατικοποιηθεί», δήλωσε ο επικεφαλής της ΒΚΑ Χόλγκερ Μουνχ και ανέφερε ότι μεταξύ των πιθανών στόχων περιλαμβάνονται και εταιρίες κατασκευής εξοπλιστικών συστημάτων, καθώς το Ισραήλ ζήτησε από τη Γερμανία την παράδοση πυρομαχικών.
Οι γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας αναμένουν επίσης αντισημιτικές εκδηλώσεις από την ακροαριστερή σκηνή, ακόμη και ζημιές σε περιουσίες. Για σήμερα, η Χαμάς, μέσω της πλατφόρμας Telegram, έχει καλέσει τους μουσουλμάνους σε όλον τον κόσμο σε πορείες διαμαρτυρίας.
Στη Γερμανία και γενικότερα στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ακόμη εκκλήσεις για επιθέσεις, σημειώνεται στα ίδια δημοσιεύματα, αλλά τονίζεται ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποκλειστεί για το εγγύς μέλλον.
Ανησυχία για τις αυξανόμενες αντι-ισραηλινές τάσεις στα σχολεία της Γερμανίας
Ο εντεταλμένος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον αντισημιτισμό Φέλιξ Κλάιν εκφράζει από την πλευρά του ανησυχία για τις αυξανόμενες αντι-ισραηλινές τάσεις στα σχολεία της Γερμανίας. «Ανησυχώ πάρα πολύ ότι, όσο προχωρά η απάντηση του Ισραήλ σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση, η διάθεση στα σχολεία θα στρέφεται σαφώς εναντίον του Ισραήλ», δήλωσε ο κ. Κλάιν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa.
«Υπάρχουν ήδη συγκλονιστικές αναφορές από σχολεία, όπου μαθητές τυλίγονται με παλαιστινιακές σημαίες και θέλουν να φέρουν αυτή τη σύγκρουση και στις σχολικές αίθουσες. Η αντισημιτική τρομοκρατική οργάνωση θέλει να διαδώσει το κτηνώδες μίσος της εναντίον των Εβραίων παγκοσμίως. Δεν την ενδιαφέρει ο παλαιστινιακός πληθυσμός στη Λωρίδα της Γάζας ή στη Δυτική Όχθη. Στόχος τους είναι η καταστροφή του Ισραήλ και της εβραϊκής ζωής», πρόσθεσε και, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές της Χαμάς στη Γερμανία, προειδοποίησε: «Οι αρχές ασφαλείας σας παρακολουθούν στενά. Τα εβραϊκά ιδρύματα προστατεύονται πλήρως, όπως παρακολουθούνται και οι εχθροί του Συντάγματος».
Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις υποστηρικτών της Χαμάς στην περιοχή Νοϊκέλν, όπου ζουν πολλοί μουσουλμάνοι. Ο αρμόδιος του δημοτικού διαμερίσματος για τα θέματα ενσωμάτωσης Γκιουνέρ Μπαλτσί παραδέχεται ότι τις ενέργειες της Χαμάς εγκρίνουν πολλοί κάτοικοι. «Αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο από τις συζητήσεις.
Πρόκειται για θλιβερή κατάσταση που συναντούμε καθημερινά», αναφέρει στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. Στο ίδιο ρεπορτάζ πολλοί νέοι της περιοχής δηλώνουν στην κάμερα ότι θεωρούν δικαιολογημένο το ότι «η Χαμάς έσφαξε ανθρώπους».
Σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος «Κόνραντ Αντενάουερ», ο αντισημιτισμός είναι εξαιρετικά διαδεδομένος μεταξύ των μουσουλμάνων, ειδικά σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό της Γερμανίας.
Συγκεκριμένα, οι αντισημιτικές συμπεριφορές μεταξύ των μουσουλμάνων είναι συχνότερες από ό,τι στον μέσο όρο των πολιτών στη Γερμανία, ενώ το 7% των μουσουλμάνων της χώρας δηλώνει ότι αποδέχεται την αντισημιτική βία, σε σχέση με το 2% στον γερμανικό μέσο όρο και το 16% των μουσουλμάνων πιστεύει ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να υπάρχει ως κράτος - τέσσερις φορές περισσότεροι από τον υπόλοιπο πληθυσμό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.