Κοσμος

Ανθρώπινα λείψανα εντοπίστηκαν στα συντρίμμια του υποβρυχίου Titan

Συνεχίζονται οι έρευνες για την τραγωδία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το υποβρύχιο Titan
© Facebook/@OceanGate

Υποβρύχιο Titan: Ανάσυρση των συντριμμιών και εντοπισμός ανθρώπινων λειψάνων 

Ανθρώπινα λείψανα φέρεται να ανέσυραν οι λιμενικές αρχές μαζί με συντρίμμια από το υποβρύχιο Titan, το οποίο εξερράγη τον περασμένο Ιούνιο στον βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού, ενώ ταξίδευε προς το ναυάγιο του Τιτανικού.  

Σύμφωνα με το ABC, το Λιμενικό Σώμα είπε ότι η ανάκτηση και η μεταφορά των υπολοίπων συντριμμιών ολοκληρώθηκε την Τετάρτη. Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει το άθικτο πίσω καπάκι από τιτάνιο του σκάφους μήκους 6,7 μέτρων. Ανθρώπινα λείψανα ανακτήθηκαν προσεκτικά μέσα από τα συντρίμμια του Τitan και μεταφέρθηκαν για ανάλυση. 

Η αποστολή που διεξήχθη στο πλαίσιο συμφωνίας με το Ναυτικό των ΗΠΑ ήταν συνέχεια των αρχικών επιχειρήσεων ανάκτησης των συντριμμιών από τον πυθμένα του ωκεανού, περίπου 1.600 πόδια (488 μέτρα) μακριά από τον Τιτανικό, δήλωσε η Ακτοφυλακή. Τα συντρίμμια εκφορτώνονταν σε ένα λιμάνι που δεν κατονομάστηκε. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το Titan εξερράγη καθώς έκανε την κάθοδό του στα βαθιά νερά του Βόρειου Ατλαντικού στις 18 Ιουνίου.

Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας

Το Συμβούλιο Έρευνας Πεζοναυτών της Ακτοφυλακής είπε ότι ερευνητές από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ και το Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών του Καναδά συμμετείχαν στην αποστολή διάσωσης και η Ακτοφυλακή συντονίζεται με διεθνείς ερευνητικές υπηρεσίες για να προγραμματίσει μια κοινή ανασκόπηση των αποδεικτικών στοιχείων. Την ώρα, το ναυτικό συμβούλιο έρευνας θα συνεχίσει την ανάλυσή και τις συνεντεύξεις μαρτύρων πριν από τη δημόσια ακρόαση για την τραγωδία.

Μεταξύ των νεκρών στην έκρηξη ήταν ο Stockton Rush, ο πιλότος του υποβρυχίου και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας OceanGate. 

Με πληροφορίες από το ABC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ