Κοσμος

Ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού στο βόρειο Ισραήλ για εναέρια επίθεση από τον Λίβανο

Στα καταφύγια οι πολίτες - Διαψεύδει επίθεση με drones ο ισραηλινός στρατός

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kαπνός έπειτα από βομβαρδισμούς στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου
Kαπνός έπειτα από βομβαρδισμούς στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου © ΕΡΑ/WAEL HAMZEH

Αδιάκοπη η ένταση στα σύνορα Ισραήλ με Λίβανο - Υπήρξαν αναφορές για πιθανή διείσδυση στον ισραηλινό εναέριο χώρο

Ήχησαν οι σειρήνες για εναέριες επιθέσεις από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να μπουν αμέσως σε καταφύγια και να παραμείνουν εκεί. Ωστόσο, οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες για το αν πράγματι έγινε επίθεση ή όχι.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ισχυρίζονται ότι εκτόξευσαν μια ρουκέτα τύπου R-160 κατά της ισραηλινής βόρειας πόλης Χάιφα. Το Ιατρικό Κέντρο Ραμπάμ στη Χάιφα τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Πρόκειται για μια πόλη αρκετά μακριά από τα βόρεια σύνορα της χώρας και εντελώς απομακρυσμένη από την ένταση στη Γάζα, οπότε η αναστάτωση των κατοίκων ήταν έκδηλη.

Ωστόσο, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι δεν έχει εντοπιστεί καμία εκτόξευση ρουκετών από λιβανέζικο έδαφος, παρ' όλα αυτά νωρίτερα έλαβε αναφορές για πιθανή διείσδυση από τον Λίβανο στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

Πάντως, ισραηλινή πολιτική άμυνα (υπεύθυνη για την προστασία του πληθυσμού) έκανε λόγο για επίθεση «μεγάλης κλίμακας» στις περιοχές Τιβεριάδα και Μπέιτ Σεάν, ενώ η δημόσια τηλεόραση KAN μετέδωσε ότι βλήματα έπεσαν στο βόρειο Ισραήλ, πιθανότατα έπειτα από επίθεση με drones.

Πάντως, συνεχίζονται και τα ισραηλινά πυρά στα σύνορα με Λίβανο.

Συνεχίζονται οι επιθέσεις στην Ασκελόν - Ένταση στη Δυτική Όχθη

Από την άλλη, συνεχίζονται οι πυραυλικές επιθέσεις από τη Γάζα προς την κοντινή σε αυτή πόλη Ασκελόν. Το μεσημέρι της Τετάρτης νοσοκομείο της πόλης δέχθηκε πλήγματα από ρουκέτες.

Ένταση υπάρχει και στη Δυτική Όχθη. Ένα 13χρονο αγόρι από την Κουσρά τραυματίστηκε στο κεφάλι από Ισραηλινούς στρατιώτες που πυροβόλησαν, ανακοίνωσε η Ερυθρά Ημισέληνος.

Μάρτυρες είπαν στο Al Jazeera ότι συνεχίζονται σφοδρές συγκρούσεις στην πόλη της Δυτικής Όχθης κοντά στη Ναμπλούς, με Ισραηλινούς στρατιώτες να πυροβολούν με πραγματικά πυρά νεαρούς Παλαιστίνιους.

Σειρήνες συναγερμού στην πόλη Οφακίμ κατά την επίσκεψη του Βρετανού ΥΠΕΞ

Σειρήνες συναγερμού ήχησαν σήμερα στην πόλη Οφακίμ του νότιου Ισραήλ κατά τη διάρκεια επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέιμς Κλέβερλι.

Σε ερασιτεχνικό βίντεο-ντοκουμέντο που κοινοποιήθηκε στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), καταγράφεται η στιγμή που ο Τζέιμς Κλέβερλι και ο ισραηλινός ομόλογός του Έλι Κοέν σπεύδουν να βρουν καταφύγιο στο εσωτερικό κτιρίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν λόγω εκτόξευσης ρουκετών από τη Χαμάς.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι Ισραηλινοί», αναφέρει το σχόλιο που συνοδεύει την ανάρτηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ