Κοσμος

Τραγικός θάνατος παιδιού στο Τενεσί - Πέθανε από μπαλόνι στο πάρτι γενεθλίων της

Η συντετριμμένη μητέρα προειδοποιεί για τους κινδύνους που κρύβει το αθώο παιχνίδι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ: Επτάχρονο κοριτσάκι πέθανε από μπαλόνι στο πάρτι γενεθλίων της - Η μητέρα βρήκε το παιδί της μπρούμυτα στο πάτωμα του σαλονιού.
Τραγικό θάνατο βρήκε στο Τενεσί η μικρή Αλεξάνδρα Χόουπ Κέλι © Facebook/Channa Kelly

ΗΠΑ: Επτάχρονο κοριτσάκι πέθανε από μπαλόνι στο πάρτι γενεθλίων της - Η μητέρα βρήκε το παιδί της μπρούμυτα στο πάτωμα του σαλονιού. 

Μια μητέρα από το Τενεσί προειδοποιεί για τους κινδύνους των μπαλονιών αφού η επτάχρονη κόρη της πέθανε νωρίτερα αυτό τον μήνα, σύμφωνα με αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα, καθώς και αναρτήσεις της ίδιας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η μικρή Αλεξάνδρα Χόουπ Κέλι έσκαζε τα μπαλόνια της στο σπίτι της στο Κλίντον την 1η Οκτωβρίου όταν πνίγηκε από ένα μεγάλο μπαλόνι με τον αριθμό επτά, το οποίο είχε αγοράσει η οικογένειά της για το πάρτι γενεθλίων της, εξήγησε η μητέρα της, Σάνα Κέλι.

Η κόρη της Σάνα έγινε επτά ετών στις 27 Σεπτεμβρίου. Η μητέρα καθόταν με την Αλεξάνδρα ενώ εκείνη έσκαζε όλα τα μπαλόνια της από λάτεξ, μια εβδομάδα μετά το πάρτι γενεθλίων της. Στη συνέχεια, η Αλεξάνδρα ρώτησε τη μαμά της αν θα μπορούσε να σκάσει και το μεγάλο μπαλόνι με τον αριθμό «7».

Όπως δήλωσε η Σάνα, επέτρεψε στην κόρη της να σκάσει το μπαλόνι και πήγε στην κρεβατοκάμαρά της «αγνοώντας τυχόν κινδύνους με αυτό το είδος μπαλονιού» και αποκοιμήθηκε για λίγο. Στην ανάρτηση που έκανε η τραγική μητέρα, αναφέρει ότι όταν ξύπνησε βρήκε το παιδί της μπρούμυτα στο πάτωμα του σαλονιού, με το σκασμένο μπαλόνι γύρω από το κεφάλι της.

Είπε ότι αφαίρεσε το μπαλόνι, κάλεσε το 911 και ξεκίνησε αμέσως Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Όταν έφθασε το ασθενοφόρο, το ιατρικό προσωπικό δεν κατόρθωσε να σώσει το παιδί. «Εργάστηκαν ακούραστα για να προσπαθήσουν να την φέρουν πίσω, αλλά οι προσπάθειές τους ήταν ανεπιτυχείς», πρόσθεσε η μητέρα.

Alexandra Hope Kelly came into this world on September 27, 2016, making all my dreams come true. She was full of...

Posted by Channa Kelly on Sunday, October 8, 2023

«Έκλαψα υστερικά, ήμουν σε σοκ και δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που μόλις είχε συμβεί, ότι η κόρη μου και μονάκριβο παιδί μου είχε φύγει».

Δεν είναι σαφές εάν η Αλεξάνδρα πέθανε ως αποτέλεσμα ασφυξίας ή δηλητηρίασης από το ήλιο. Ιατροδικαστής διενεργεί νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της και η αστυνομία διερευνά τον θάνατό της.

Τα μπαλόνια είναι η νούμερο ένα αιτία παιδικών θανάτων από ασφυξία ανάμεσα σε όλα τα παιδικά προϊόντα, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ.

(Με πληροφορίες του People)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ