Κοσμος

«Αν η Ρωσία δεχτεί επίθεση δεν θα επιβιώσει κανείς» το πυρηνικό δόγμα Πούτιν

Τι είπε για τα εδάφη της Ουκρανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πούτιν για πυρηνικά: Αν η Ρωσία δεχτεί επίθεση δεν θα επιβιώσει κανένας
Πούτιν για πυρηνικά: Αν η Ρωσία δεχτεί επίθεση δεν θα επιβιώσει κανένας © SPUTNIK POOL

Πούτιν για το πυρηνικό δόγμα του: Αν η Ρωσία δεχτεί επίθεση δεν θα επιβιώσει κανείς - Τι είπε για τα εδάφη της Ουκρανίας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανέλαβε στην ετήσια ομιλία του στη λέσχη συζητήσεων «Βαλντάι», που πραγματοποιείται στο Σότσι, τη θέση του ότι η Ρωσία δεν άρχισε τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά ξεκίνησε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» -όπως την αποκαλεί- για να προσπαθήσει να τον τελειώσει.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι η χώρα του, η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου σε έκταση όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν έχει ανάγκη να πάρει εδάφη από την Ουκρανία».

«Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας στην Ουκρανία» τόνισε και πρόσθεσε: «Η Ουκρανία έχασε πάνω από 90.000 άτομα από την έναρξη της αντεπίθεσης».

Πούτιν: Οι απειλές για τα πυρηνικά και η «εκτός πραγματικότητας»Δύση

Σε ερώτημα για το αν το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας έχει γίνει παρωχημένο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε: «Αν η Ρωσία δεχτεί επίθεση δεν υπάρχουν πιθανότητες επιβίωσης για κανέναν».

Σημείωσε επίσης: «Δεν είμαι έτοιμος να πω αν πρέπει να πραγματοποιήσουμε πυρηνικές δοκιμές ή όχι», ενώ τόνισε: «Έχουμε δοκιμάσει με επιτυχία στρατηγικό πύραυλο».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ακόμη ότι «η Δύση δημιουργεί “νέο σιδηρούν παραπέτασμα” με τη Ρωσία».

Ανέφερε ότι η σύγκρουση δεν ήταν επομένως «ιμπεριαλιστική ή εδαφική», αλλά αφορούσε την παγκόσμια τάξη και ότι η Δύση, η οποία «είχε χάσει την ηγεμονική της δύναμη και χρειαζόταν πάντα έναν εχθρό, είχε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα».

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτές που θα συμφωνηθούν με συναίνεση» είπε ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος.

Να σημειωθεί ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν εντείνει τις επιθέσεις του στην Ουκρανία, την ώρα που φουντώνουν οι φήμες πως τον επόμενο μήνα θα ξεκαθαρίσει την θέση του όσον αφορά τις προεδρικές εκλογές του 2024, τις οποίες και αναμένεται να κερδίσει εύκολα, παραμένοντας στην εξουσία τουλάχιστον ως το 2030.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw0m3eb174lt)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ