Κοσμος

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον 17χρονο για τη δολοφονία της Ελιάν Άνταμ στο Λονδίνο

Μέσα σε έναν χρόνο έχουν καταγραφεί 50.000 επιθέσεις με μαχαίρι στο Λονδίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 15χρονη Elianne Andam δολοφονήθηκε από 17χρονο στον δρόμο για το σχολείο της
© Youtube / Channel 4 News

Δολοφονία 15χρονης στο Λονδίνο: Σήμερα ενώπιον των αρχών ο 17χρονος - Το μήνυμα του δημάρχου και της οικογένειάς της

Η βρετανική αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες στον 17χρονο για τον φόνο μιας 15χρονης με μαχαίρι την Τετάρτη στο νότιο Λονδίνο. Ο κατηγορούμενος για τον φόνο της Ελιάν Άνταμ, ένα έγκλημα που έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση στη χώρα, διώκεται και για κατοχή μαχαιριού.

Ο φερόμενος δολοφόνος αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της ημέρας στο τμήμα ανηλίκων του Δικαστηρίου του Κρόιντον. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί την ώρα του συμβάντος, αλλά παρά τη γρήγορη άφιξη συνεργείων διάσωσης και την παροχή των πρώτων βοηθειών, ο θάνατος της έφηβης διαπιστώθηκε επιτόπου.

Ο ύποπτος συνελήφθη σε διάστημα περίπου μιας ώρας μετά το συμβάν. Στο πλαίσιο των ερευνών τους, οι αστυνομικοί βρήκαν χθες ένα μαχαίρι. «Η Ελιάν ήταν μόνον 15 χρόνων και είχε τη ζωή μπροστά της, με ελπίδες και όνειρα. Όλα αυτά τα όνειρα καταστράφηκαν», αναφέρει η οικογένειά της σε ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν υποσχέθηκε την Τετάρτη να «συνεχίσει να δουλεύει νυχθημερόν για να δώσει τέλος στη μάστιγα της εγκληματικότητας με μαχαίρια στην πόλη μας».

Ανάμεσα στον Μάρτιο του 2022 και τον Μάρτιο του 2023, 50.000 επιθέσεις με μαχαίρι έχουν καταγραφεί στην Αγγλία και την Ουαλία. Αυτές έχουν αυξηθεί κατά 5% σε σχέση με αυτήν που καταγράφηκε την προηγούμενη χρονιά και κατά 75% σε δέκα χρόνια, σύμφωνα με την βρετανική εθνική στατιστική υπηρεσία ONS.

«Προσπάθησε να βοηθήσει τη φίλη της»

Νέα στοιχεία που βρίσκουν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι η 15χρονη προσπάθησε να προστατεύσει τη συνομήλικη φίλη της από τον ανήλικο, ο οποίος προσπαθούσε να τη διεκδικήσει ξανά. Το έγκλημα διαπράχθηκε στο δρόμο για το σχολείο τους.

Δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει σήμερα (28.9) ότι -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- μεταξύ των δύο κοριτσιών και του 17χρονου ξεκίνησε καυγάς ενώ βρίσκονταν στο λεωφορείο. Ο 17χρονος προσπάθησε να δώσει ένα μπουκέτο με λουλούδια στο πρώην κορίτσι του, τη φίλη του θύματος. Το κορίτσι αρνήθηκε να τα πάρει και επιχείρησε να του επιστρέψει μία τσάντα με πράγματα που της είχε δώσει, θέλοντας ο χωρισμός τους να είναι οριστικός. Ο 17χρονος δεν μπορούσε να δεχθεί αυτήν την απόφαση του κοριτσιού.

Τα δύο κορίτσια και άλλοι συμμαθητές τους κατέβηκαν σε μία στάση θέλοντας -όπως εικάζεται- να αποφύγουν τον νεαρό, ο οποίος τις ακολούθησε. Όταν η 15χρονη Eliyanna παρενέβη για να προστατέψει τη φίλη της, μπαίνοντας μπροστά στον 17χρονο, εκείνος έβγαλε ξαφνικά ένα μεγάλο μαχαίρι και κάρφωσε την έφηβη «στον λαιμό και στο στήθος». Αμέσως τράπηκε σε φυγή και εντοπίστηκε περίπου μία ώρα αργότερα μετά από πληροφορίες που έδωσαν στις αρχές αυτόπτες μάρτυρες.

Η τοπική Αστυνομία συνέλαβε τον 17χρονο σε ένα τραμ. Oι τοπικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν αναζητούν κάποιο άλλο πρόσωπο σε σχέση με το έγκλημα. Σύμφωνα με την Daily Mail, στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν τα κόκκινα ματωμένα τριαντάφυλλα που είχε φέρει μαζί του ο δράστης για να προσφέρει στη φίλη του θύματος μαζί με ένα σημείωμα που έγραφε: «Σε αγαπώ πολύ, δεν έχω ξαναγνωρίσει ποτέ καμία με πιο όμορφο χαμόγελο και πιο όμορφα μάτια από τα δικά σου. Είσαι ξεχωριστή, πριγκίπισσά μου».

Μπροστά στο έγκλημα με θύμα την 15χρονη βρίσκονταν συμμαθητές της από το σχολείο Old Palace of John Whitgift.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ