- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Περισσότεροι από 2.500 μετανάστες νεκροί ή αγνοούμενοι στη Μεσόγειο το 2023
Συνολικά 186.000 μετανάστες έφτασαν στη νότια Ευρώπη
ΟΗΕ: Τα στοιχεία για νεκρούς ή αγνοούμενους μετανάστες στη Μεσόγειο το 2023
Περισσότεροι από 2.500 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ή φέρονται ως αγνοούμενοι όταν επιχείρησαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο με προορισμό την Ευρώπη από την αρχή του έτους, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
«Την 24η Σεπτεμβρίου, περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι καταμετρήθηκαν ως νεκροί ή αγνοούμενοι το 2023. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει αύξηση δύο τρίτων, σε σύγκριση με 1.680 ανθρώπους την ίδια περίοδο το 2022», δήλωσε η Ρούβεν Μενικντιουέλα, η διευθύντρια του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη μεταναστευτική κρίση στη Μεσόγειο.
«Χάνονται και ζωές στην ξηρά, μακριά από την προσοχή του κόσμου», επέμεινε. «Το ταξίδι από τη δυτική ή την ανατολική Αφρική και το Κέρας της Αφρικής προς τη Λιβύη και τα σημεία αναχώρησης στην ακτή παραμένει ένα από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο», ανέφερε. «Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που ταξιδεύουν από τις χερσαίες οδούς της υποσαχάριας Αφρικής κινδυνεύουν με θάνατο και σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε κάθε στάδιο».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της, από την 1η Ιανουαρίου έως την 24η Σεπτεμβρίου 2023, συνολικά 186.000 μετανάστες έφτασαν στη νότια Ευρώπη (Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα), εκ των οποίων οι 130.000 στην Ιταλία, «μια αύξηση 83% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022».
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όσον αφορά τις χώρες αναχώρησης, από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 2023, περισσότεροι από 102.000 μετανάστες προσπάθησαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο από την Τυνησία και 45.000 από τη Λιβύη. Από αυτούς, 31.000 διασώθηκαν στη θάλασσα ή το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν αναχαιτίστηκε και αποβιβάστηκαν στην Τυνησία και 10.600 στη Λιβύη, πρόσθεσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.