Κοσμος

Σκληρό αντικαπνιστικό νόμο ετοιμάζει η Βρετανία - Απαγορεύει το τσιγάρο στην επόμενη γενιά

Μοντέλο Νέας Ζηλανδίας μελετά η κυβέρνηση Σούνακ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία: Σχέδιο απαγόρευσης πώλησης τσιγάρων στην επόμενη γενιά - Η κυβέρνηση Σούνακ υιοθετεί μοντέλο Νέας Ζηλανδίας, με σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας.
Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει σκληρά μέτρα κατά του καπνίσματος © Unsplash

Βρετανία: Σχέδιο απαγόρευσης πώλησης τσιγάρων στην επόμενη γενιά - Η κυβέρνηση Σούνακ υιοθετεί μοντέλο Νέας Ζηλανδίας, με σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ εξετάζει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει σκληρά μέτρα κατά του καπνίσματος, με τα οποία θα απαγορευτεί επί της ουσίας στην επόμενη γενιά να αγοράσει ποτέ τσιγάρα, υποστηρίζει η εφημερίδα The Guardian.

Πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός μελετά μέτρα παρόμοια με εκείνα που εισήχθησαν στη Νέα Ζηλανδία τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στη χώρα αυτή θα αυξάνεται σταδιακά η ηλικία από την οποία θα μπορεί να αγοράζει κανείς προϊόντα καπνού, έτσι που στο τέλος δεν θα πωλούνται πλέον σε όσους γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2009.

Η κυβέρνηση σκέφτεται επίσης να επιβάλει πρόστιμο ύψους 10 λιρών σε όσους δεν εμφανίζονται στα ραντεβού τους στον γιατρό ή το νοσοκομείο, ωστόσο αυτό το μέτρο ενδέχεται να είναι πολιτικά επιζήμιο.

Ο Σούνακ είχε προωθήσει αυτήν την ιδέα όταν διεκδικούσε την ηγεσία των Συντηρητικών, το καλοκαίρι του 2022, αλλά την εγκατέλειψε όταν ανέλαβε την εξουσία.

Θετικοί και οι Εργατικοί στη σταδιακή κατάργηση της πώλησης τσιγάρων

Το Εργατικό κόμμα έχει αφήσει να εννοηθεί ότι εξετάζει επίσης τη σταδιακή κατάργηση της πώλησης τσιγάρων για τη νεότερη γενιά, με τρόπο παρόμοιο με εκείνον της Νέας Ζηλανδίας.

Ο σκιώδης υπουργός Υγείας Ουές Στρίτινγκ είπε τον περασμένο Ιανουάριο ότι θέλει να καταλάβει αν υπάρχει στη χώρα «όρεξη για αλλαγή».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.