Κοσμος

Δύο χρόνια φυλάκιση σε TikToker από την Ινδονησία επειδή είπε ισλαμική προσευχή πριν φάει χοιρινό

Αν δεν καταβάλει το πρόστιμο το 15.000€ που της επιβλήθηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δύο χρόνια φυλάκιση σε TikToker από την Ινδονησία επειδή είπε ισλαμική προσευχή πριν φάει χοιρινό

Ινδονησία: Δύο χρόνια φυλακή σε 33χρονη - Είπε ισλαμική προσευχή πριν να φάει χοιρινό - Αν δεν καταβάλει το πρόστιμο το 15.000€ που της επιβλήθηκε

Δύο χρόνια φυλάκιση επέβαλλε το δικαστήριο σε μια 33χρονη στην Ινδονησία επειδή ανήρτησε βίντεο στο TikTok στο οποίο ακούγεται να λέει μια ισλαμική προσευχή πριν να φάει χοιρινό.

Όπως επισημαίνει στην απόφασή του το δικαστήριο, «η Λίνα Λουτφιαβάτι κρίθηκε ένοχη για πυροδότηση μίσους σε βάρος θρησκευτικών ομάδων και ατόμων».

Έτσι, λοιπόν, της επιβλήθηκε πρόστιμο περίπου 15.000 ευρώ ορίζοντας ότι αν δεν πληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες τότε η TikToker θα οδηγηθεί στην φυλακή.

Το χρονικό του συμβάντος

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Μάρτιο, όταν και ανάρτησε το βίντεο στο οποίο φαίνεται να χρησιμοποιεί την λέξη «Bismillah» που σημαίνει «στο όνομα του Αλάχ» πριν να φάει χοιρινινό, τροφή απαγορευμένη για τους Μουσουλμάνους.

Η Λουτφιαβάτι δηλώνει Μουσουλμάνα αλλά πρόσφατα υποστήριξε ότι έφαγε το χοιρινό από περιέργεια ενώ βρισκόταν στο Μπαλί.

Όπως φαίνεται, όμως, ένας από τους followers της δεν αποδείχθηκε τόσο... ανοιχτόμυαλος και την κατήγγειλε στην αστυνομία της Ινδονησίας ότι «έφαγε εν γνώσει της χοιρινό ενώ είναι Μουσουλμάνα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ