Κοσμος

Σοβαρό τροχαίο για την ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη

Πληροφορίες για τρεις νεκρούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σοβαρό τροχαίο για την ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη
Η κακοκαιρία Daniel έχει χτυπήσει ανελέητα τη Λιβύη © EPA

Λιβύη: Πληροφορίες για τρεις νεκρούς σε τροχαίο της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας της Ελλάδας

Στελέχη υγειονομικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας της Ελλάδας στη Λιβύη ενεπλάκησαν σε σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε απόψε, Κυριακή (17/9) στη Λιβύη. 

Πληροφορίες που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη επισήμως από την Αθήνα, κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς. Σχετική ανακοίνωση έχει γίνει από το υπουργείο Υγείας της Λιβύης και μεταδόθηκε από το Reuters.

Νωρίτερα, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας, το λεωφορείο το οποίο μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της χώρας μας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας, από τη σύγκρουση που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν τραυματιστεί. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής.

Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις λιβυκές αρχές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στη Βεγγάζη και επαναπατρισμού του.

Σε ετοιμότητα απογείωσης βρίσκεται αεροσκάφος C-130 στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα με νοσηλευτικό προσωπικό.

Τραυματίστηκαν σε τροχαίο μέλη της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας
© ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας:

Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της Χώρας μας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές της Ελλάδας, από την σύγκρουση που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς.

Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής.

Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις Λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στην Βεγγάζη και επαναπατρισμού του. Αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα με νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα απογείωσης.

ΥΠΕΞ: Οργανώνεται ο επαναπατρισμός της ελληνικής αποστολής 

«Η ελληνική αποστολή που μετέβη προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, είχε σήμερα αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Σε συντονισμό με το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της», προσθέτει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ