- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πάνω από 330 εκατομμύρια παιδιά σε κατάσταση ακραίας φτώχειας παγκοσμίως
Πλήττει το 40% των παιδιών στην υποσαχάρια Αφρική
UNICEF: Πάνω από 330 εκατ. παιδιά σε κατάσταση ακραίας φτώχειας - Πλήττει το 40% των παιδιών στην υποσαχάρια Αφρική
Η πανδημία του νέου κορωνοϊού επιβράδυνε τον αγώνα κατά της φτώχειας των παιδιών και 333 εκατομμύρια από αυτά ζουν υπό συνθήκες ακραίας φτώχειας σε παγκόσμια κλίμακα, αποκαλύπτει έκθεση την οποία συνέταξαν η UNICEF και η Παγκόσμια Τράπεζα και δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα.
Με άλλα λόγια, το ένα παιδί στα έξι σε όλο τον κόσμο ζει με λιγότερα από 2,15 δολάρια την ημέρα, σύμφωνα με την έκθεση, που υπογραμμίζει πως αν δεν είχαν ενσκήψει οι συνέπειες της πανδημίας, θα μπορούσαν να είχαν βγει από τη φτώχεια επιπλέον 30 εκατομμύρια παιδιά.
«Οι επιδεινούμενες κρίσεις, εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας, των ένοπλων συρράξεων, της κλιματικής αλλαγής και των οικονομικών σοκ, εμπόδισαν τις προόδους αφήνοντας εκατομμύρια παιδιά στην ακραία φτώχεια», τόνισε η γενική διευθύντρια της UNICEF, η Κάθριν Ράσελ, στο δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα μαζί με την έκθεση.
«Ένας κόσμος στον οποίο 333 εκατομμύρια παιδιά ζουν στην ακραία φτώχεια –στερούνται όχι μόνο την κάλυψη των πιο βασικών τους αναγκών, αλλά και την αξιοπρέπεια, τις ευκαιρίες, την ελπίδα– είναι απλά αφόρητος», πρόσθεσε η ίδια.
Η ακραία φτώχεια πλήττει το 40% των παιδιών στην υποσαχάρια Αφρική
Η ακραία φτώχεια πλήττει το 40% των παιδιών στην υποσαχάρια Αφρική· πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο.
Αντίθετα με άλλες περιοχές του κόσμου, οι οποίες κατέγραψαν τα τελευταία χρόνια μείωση της φτώχειας των παιδιών, η υποσαχάρια Αφρική την είδε να αυξάνεται, εξαιτίας της ταχείας δημογραφικής ανάπτυξης, της πανδημίας του νέου κορονοϊού και των λεγόμενων φυσικών καταστροφών.
Η Παγκόσμια Τράπεζα και η UNICEF καλούν τις κυβερνήσεις να δώσουν προτεραιότητα στον αγώνα κατά της παιδικής φτώχειας και να υιοθετήσουν σειρά μέτρων, ιδίως την επέκταση των καθολικών προγραμμάτων οικογενειακών επιδομάτων.
«Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε αυτά τα παιδιά τώρα», τόνισε ο Λουίς Φελίπε Λόπες-Κάλβα, διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας αρμόδιος για ζητήματα φτώχειας και ισονομίας.
«Το να τερματιστεί η φτώχεια των παιδιών είναι πολιτική επιλογή», πρόσθεσε.
Τα συμπεράσματα της έκθεσης υποδεικνύουν ότι απομακρύνεται ο φιλόδοξος στόχος που είχε ορίσει ο ΟΗΕ, να εξαλειφθεί η ακραία φτώχεια των παιδιών μέχρι το 2030.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.