Κοσμος

Ορειβάτης ξεγέλασε τον θάνατο στη Νέα Ζηλανδία - Έπεσε από τα 600 μέτρα και επέζησε

Έπεσε σε στρώμα χιονιού που τον συγκράτησε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το όρος Taranaki στο North Island της Νέας Ζηλανδίας
Το όρος Taranaki στο North Island της Νέας Ζηλανδίας © Unsplash

Νέα Ζηλανδία: Ορειβάτης επέζησε από πτώση 600 μέτρων - Έπεσε σε στρώμα χιονιού που τον συγκράτησε

Ένας ορειβάτης στη Νέα Ζηλανδία επέζησε ως εκ θαύματος μετά από πτώση 600 μέτρων μόνο με ελαφρούς τραυματισμούς, αφού έπεσε από την πλαγιά ενός βουνού.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο άνδρας έπεσε από το όρος Taranaki στο North Island και σώθηκε από τον ανοιξιάτικο καιρό που μαλάκωσε τον πάγο και τον έκανε να προσγειωθεί σε μαλακό χιόνι.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο ορειβάτης είναι «εξαιρετικά τυχερός που είναι ζωντανός».

Η απόσταση από την οποία έπεσε ισοδυναμεί με τον Βασιλικό Πύργο Makkah Clock στη Σαουδική Αραβία, ένα από τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου. Είναι επίσης σχεδόν διπλάσιο από το ύψος του Shard στο Λονδίνο που εκτείνεται στα 309 μέτρα.

Ο ορειβάτης ήταν μέλος μιας ομάδας που ανέβαινε στο όρος Ταρανάκι όταν έπεσε από την κορυφή γύρω στο μεσημέρι του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου.

«Αφού είδαν τον ορειβάτη συνάδελφό τους να γλιστρά από το βουνό και να χάνεται από το οπτικό πεδίο, ένα άλλο μέλος της ομάδας κατέβηκε για να προσπαθήσει να τον εντοπίσει», ανέφερε η αστυνομία και φυσικά «εξεπλάγην όταν τον βρήκε ζωντανό».

Το όρος Ταρανάκι έχει τη φήμη ενός από τα πιο θανατηφόρα βουνά της Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με το Συμβούλιο Ορεινής Ασφάλειας της χώρας. Το 2021, δύο ορειβάτες έπεσαν νεκροί από το ίδιο σημείο από το οποίο έπεσε ο ορειβάτης το Σαββατοκύριακο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ